Du paaugliai stojo prieš teismą apkaltinti translytės britės nužudymu

Du 15-mečiai buvo sulaikyti apkaltinant juos translytės merginos Brianna Ghey nužudymu, skelbia „The Guardian“.

Šeštadienį 16-metė Brianna Ghey rasta mirtinai subadyta Warringtono parke | Nuotraukos šaltinis: „The Guardian“ 


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

16-kos metų B. Ghey šeštadienio popietę buvo rasta mirtinai subadyta Warringtono parke. Policija pranešė, kad atliekant ikiteisminį tyrimą siekiama išsiaiškinti, ar tai nebuvo neapykantos nusikaltimas prieš LGBTQ+ bendruomenę.

Paaugliai mergina ir vaikinas trečiadienį stojo prieš apygardos teisėją Česterio magistratų teisme, jiems oficialiai pareikšti kaltinimai dėl žmogžudystės. Įtariamieji ketvirtadienio rytą bus atvesdinti į Liverpulio karūnos teismą.

„Karališkoji prokuratūra primena visiems susirūpinusiesiems, kad baudžiamasis persekiojimas prieš abu 15-mečius šiuo metu yra aktyvus, jie turi teisę į teisingą teismą. Labai svarbu, kad internete nebūtų pranešama, komentuojama ar dalijamasi informacija, kuri galėtų kaip nors pakenkti šiam procesui“, – skelbia Češyro policijos departamentas.

Paaugliai buvo sulaikyti pirmadienį. Detektyvai paragino visuomenę „vengti spekuliacijų internete ir būti atsargiems“, nesidainti dezinformacija, susijusia su šia byla.

Antradienio vakarą dalyje Jungtinės Karalystės miestų buvo surengtos akcijos, skirtos nužudytajai paauglei atminti. Liverpulyje mažiausiai 300 žmonių minia susirinko tyliai išreikšti solidarumo translyčių asmenų bendruomenei.


Ar esate pilnatmetis?

Šio teksto nerekomenduojame skaityti jaunesniems nei 18 metų skaitytojams. Jame pateikiama informacija nėra tinkama jaunesnio amžiaus asmenims


Naujesnė Senesni