Indijos Aukščiausiasis Teismas perdavė 5 teisėjų kolegijai nagrinėti tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimo bylą

Pirmadienį Indijos Aukščiausiasis Teismas pranešė, kad 5 teisėjų kolegija balandžio 18 d. pradės nagrinėti bylą dėl teisinio tos pačios lyties asmenų santuokų pripažinimo

Asociatyvi Honey Fangs/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Indijos Aukščiausiasis Teismas 2018 metais dekriminalizavo homoseksualumą panaikindamas kolonijinio laikotarpio draudimą. 

LGBT aktyvistai teigia, kad nors 2018-ųjų teismo sprendimas patvirtino bendruomenės konstitucines teises, išlieka neteisinga, kad tos pačios lyties poroms nesuteikiamas teisinis statusas, nors santuoka yra viena pagrindinių teisių, garantuojama heteroseksualioms poroms.

Pastaraisiais mėnesiais Aukščiausiajam Teismui buvo pateikti mažiausiai 15 ieškinių reikalaujant teismo pripažinti tos pačios lyties asmenų santuokas.

Indijos Vyriausybė pareiškė nepritarianti tos pačios lyties asmenų santuokų įteisinimui ir paragino Aukščiausiąjį Teismą atmesti LGBTQ+ porų pateiktus ieškinius.

„Kalbant apie santykių pripažinimą, teisinio statuso suteikimo klausimą, tai iš esmės yra įstatymų leidėjo funkcija“, – teismui sakė Vyriausybę atstovaujantis Indijos generalinis advokatas Tusharas Mehta.

„Parlamentas turės diskutuoti ir priimti sprendimą, ar, atsižvelgiant į visuomenės nuotaikas ir keletą kitų veiksnių, lemiančių įstatymų leidybą, norėtume, kad šis institutas būtų pripažintas“, – pridūrė jis.

Parengta pagal reuters.com informaciją
Naujesnė Senesni