Jaunasis „TikTok'eris“ – atvirai apie išgyvenimus išgirdus ŽIV diagnozę: „Tą dieną jaučiausi, kad mano gyvenimas baigėsi“

„Žinojimas yra galia, todėl labai noriu padėti žmonėms suprasti“, – ištarė 19-metis koledžo studentas Zachas Willmore'as, socialinių tinklų programėlėje „TikTok“ turintis daugiau nei 1,7 mln. sekėjų.

Zachas Willmore'as | Stop kadras


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kai vasarį Z. Willmore'ui buvo diagnozuotas ŽIV, vaikinas jautėsi sugniuždytas. Jį apėmė jausmas tarsi tai pasaulio pabaiga.

„Tą dieną jaučiausi, kad mano gyvenimas baigėsi, – „NBC News“ sakė 19-metis. – Kai žmonės išgirsta, kad yra užsikrėtę ŽIV, jie patiria stigmatizaciją“.

Išgirdęs diagnozę, jaunuolis nusprendė iš koledžo parvykti į gimtuosius namus Misūrio valstijoje (JAV). Čia jis ieškojo palaikymo draugų ir šeimos apsuptyje.

Susitaikęs su tuo, jog jam diagnozuotas ŽIV, vaikinas nusprendė apie tai prabilti viešai ir šiuo metu kasdien kuria vaizdo įrašus, kuriuose atvirai dalijasi gyvenimu sergant šia liga savo „TikTok“ paskyroje, sekamą 1,7 mln platformos vartotojų.

„Šiandien penktadienis, vasario 17 d. Man 19 metų. Vakar sužinojau, kad man buvo diagnozuotas ŽIV, – viename savo vaizdo įrašų kalbėjo Z. Willmore'as. – Jaučiuosi išsekęs emociškai ir fiziškai“.

„TikTok'erio“ kasdien kuriami vaizdo įrašai netrukus išpopuliarėjo ir sulaukė milijonų peržiūrų. Z. Willmore'as pasitelkė socialinių tinklų galią, kad šviestų kitus apie ŽIV: jis kuria turinį apie šios ligos plitimą, vaistus.

„Žmonės bijo nežinomybės“, – tikino Z. Willmore'as.

Jaunuolis akcentavo, kad kai kurie jį kritikuoja sakydami, jog dalindamasis savo išgyvenimais sužinojus ŽIV diagnozę taip jis siekia dėmesio. Be to, vaikinas sulaukia kritikos ir dėl to, jog kalbėdamas apie ligą, kuri neretai visuomenėje siejama su mirtimi, yra linksmai nusiteikęs.

„Kai savo vaizdo įrašuose atrodau laimingas, taip yra todėl, nes toks ir esu“, – sakė jis ir pridūrė, kad nenori, kad žmonės manytų, jog į ligą jis vertina paviršutiniškai.

Z. Willmore'as pabrėžė, kad nori parodyti, jog ŽIV diagnozė netrukdo gyventi normalaus gyvenimo.

Jis sakė, kad kuria šiuos vaizdo įrašus siekdamas palaikyti ŽIV užsikrėtusius asmenis.

„Yra tiek daug žmonių, kurie gyvena su šia liga ir išgyvena tai tyloje“, – sakė jis.

Iš pradžių Z. Willmore'as nerimavo, kad turinio apie ŽIV diagnozę kūrimas užtemdys kitus jo tapatybės ir gyvenimo aspektus, tačiau galiausiai, kalbėjo jis, šie vaizdo įrašai jį tartum išlaisvino.

„Man tai buvo gijimas. Taip man pavyko su tuo susidoroti. Išsikalbėjimas buvo tikrai naudingas“, – sakė jaunuolis.

Jis teigė norintis parodyti, kad, priešingai nei pats manė iš pradžių, ŽIV diagnozė nėra pasaulio pabaiga.

Parengta pagal nbcnews.com informaciją
Naujesnė Senesni