Italijos vyriausybė nurodė Milanui neberegistruoti tos pačios lyties porų vaikų

Italijos dešiniojo sparno Vyriausybė nurodė Milano miesto tarybai neberegistruoti tos pačios lyties tėvų vaikų taip iš naujo įžiebdama diskusiją dėl ministrės pirmininkės Giorgijos Meloni konservatyvios darbotvarkės.

Giorgija Meloni | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/giorgiameloni.paginaufficiale

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

G. Meloni atėjo į valdžią kaip tradicinių ir krikščioniškų vertybių „gynėja“ bei anksčiau pasmerkė LGBTQ+ teises bei taip vadinamąją „lyčių ideologiją“.

2016 metais Italijos valdžia įteisino tos pačios lyties asmenų civilines sąjungas nusverdama katalikų ir konservatorių aktyvistų pasipriešinimą, tačiau nesuteikė LGBTQ+ poroms teisės įsivaikinti baiminantis, kad tai paskatins surogatinį nėštumą, kuris šalyje išlieka neteisėtu.

Nesant aiškių teisės aktų šiuo klausimu, kai kurie teismai nusprendė leisti tos pačios lyties poroms įvaikinti vienas kito vaikus, o kai kurių miestų, įskaitant Milaną, merai nustatė tvarką, pagal kurią registruojamas tos pačios lyties porų surogatinis nėštumas. 

Milano kairiųjų pažiūrų meras Giuseppe Sala pirmadienį sakė gavęs laišką iš Vidaus reikalų ministerijos, kuriame jam liepta neberegistruoti tos pačios lyties porų vaikų.

Cituodama Italijos Aukščiausiojo Teismo sprendimą, Milano prefektūra – vietinis Vidaus reikalų ministerijos padalinys – nurodė, kad tėvai gali įgyti teisinį pripažinimą tik gavus aiškų teismo sutikimą įsivaikinti.

G. Sala antradienį pareiškė, kad gerbs prefektūros sprendimą, bet politiškai ir toliau sieks, kad būtų pripažįstamos tos pačios lyties tėvų ir jų vaikų teisės.

„Draudimas yra viena konkrečiausių pykčio, kurį dešinioji dauguma skleidžia prieš LGBTI žmones, apraiškų“, – teigė Italijos LGBTQ+ teisių organizacijos „Arcigay“ generalinė sekretorė Gabrielė Piazzoni.

Vienas žinomiausių šalies LGBTQ+ teisių aktyvistų Fabrizio Marrazzo paragino G. Salą ir kitus Italijos miestų merus toliau registruoti tos pačios lyties porų vaikus jų gimimo liudijimuose.

„Kai įstatymas yra neteisėtas ir diskriminacinis, tie, kurie dalyvauja politikoje, turi turėti drąsos jo nepaisyti“, – sakė jis.

Parengta pagal reuters.com informaciją
Naujesnė Senesni