„TIME“ metų moterimi tapo Ukrainos LGBTQ+ aktyvistė Olena Ševčenko

Ukrainos žmogaus teisių gynėja, LGBTQ+ aktyvistė ir visuomeninės organizacijos „Insite“ vadovė Olena Ševčenko žurnalo „TIME“ buvo pripažinta viena iš 12 metų moterų.

Olena Ševčenko | Nuotraukos šaltinis: „Facebook“

jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip rašoma leidinyje, moteris karo metais padeda vienai pažeidžiamiausių gyventojų grupių – LGBT bendruomenės atstovams: perka įvairius žmonėms reikalingus daiktus, įskaitant ir hormoninius vaistus.

„Insight“ skaičiavimais, 2022 metais O. Ševčenka kartu su kolegomis iš įvairių aukotojų ir kampanijų surinko daugiau nei 400 tūkst. JAV dolerių paramos

„Patekti į šį sąrašą yra svarbi Ukrainos pergalė ir pripažinimas! Didžiuojuosi, kad esu tame pačiame sąraše su Cate Blanchett, Megan Rapinoe, Angela Bassett ir kitomis išskirtinėmis moterimis. Šią pergalę skiriu visoms nematomoms Ukrainos moterims, kurios daro neįmanoma, kad priartintų mūsų pergalę“, – feisbuke rašė aktyvistė.


O. Ševčenka – Ukrainos visuomenės veikėja, žmogaus teisių gynėja, feministė, LGBTQ+ aktyvistė, šiuo metu vadovaujanti visuomeninei organizacijai „Insite“.

O. Ševčenka taip pat yra tarptautinės organizacijos „ILGA World“ valdybos narė ir tarptautinio lesbiečių tinklo kūrimo iniciatorė.

2022 metais O. Ševčenka inicijavo pirmąsias atviras feminisčių eitynes ​​Ukrainoje.

Parengta pagal suspilne.media informaciją
Naujesnė Senesni