Rusijos ryšių reguliavimo tarnyba nubaudė internetines platformas pagal tariamos LGBTQ+ propagandos įstatymą

Rusijos Ryšių reguliavimo tarnyba „Roskomnadzor“ pradėjo bausti šalyje veikiančias internetines kino platformas pagal tariamą LGBT propagandą draudžiantį įstatymą. Platformų „Movix“ ir „Peers.TV“ atžvilgiu buvo surašyti administraciniai protokolai. Joms gresia bauda iki 4 milijonų rublių (apie 441,6 tūkst. eurų) arba veiklos sustabdymas iki 90 dienų.

Asociatyvi Luis Quintero/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Roskomnadzor“ atskleidė pirmuosius sugriežtinto įstatymo dėl visiškos „LGBT propagandos“ draudimo pažeidimus Rusijos internetinėse platformose. Apie tai buvo pranešta RBC departamento spaudos tarnybai.

Nurodyta, kad administraciniai protokolai pagal atitinkamą straipsnį (Administracinių teisės pažeidimų kodekso 6.21 straipsnio 2 dalį) buvo surašyti dėl audiovizualinių paslaugų „Movix“ ir „Peers.TV“ platformų. 

Rusijos Ryšių reguliavimo tarnyba nurodė, kad buvo nustatyta dar 15 panašių pažeidimų dešimtyje internetinių kino platformų, tačiau nenurodyta, koks konkrečiai turinys neatitinka įstatymų. 

„Dėl visų nustatytų pažeidimų taip pat bus surašyti administraciniai protokolai“, – RBC sakė „Roskomnadzor“ atstovas.

Teroristinės Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas 2022 metų gruodį pasirašė sugriežtintą įstatymą, draudžiantį „LGBT propagandą“ visų amžiaus kategorijų žmonėms. Prieš tai Rusijoje buvo uždrausta tik „netradicinių seksualinių santykių propaganda“  nepilnamečiams – šis įstatymas priimtas 2013 m. Sugriežtintu įstatymu uždrausta „netradicinių seksualinių santykių“ informacija bet kokio amžiaus žmonėms. Naujai priimtu įstatymu taip pat uždrausta paaugliams skleisti tokią informaciją, kuri neva gali „sukelti norą pakeisti lytį“.

Parengta pagal forbes.ru informaciją
Naujesnė Senesni