Ukrainiečių pora Jungtinėje Karalystėje surengė svajonių vestuves: vieną dieną tikisi grįžti ir į Ukrainą

Praėjus metams po to, kai pabėgo nuo Rusijos karo Ukrainoje, dešimtmetį kartu gyvenančios ukrainietės Julija ir Tetiana surengė svajonių vestuves Jungtinėje Karalystėje.
 
Julija (kairėje) ir Tetiana | Asmeninio albumo nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Moterų pora pasakojo jau seniai norėjusios susituokti, tačiau Ukrainoje tos pačios lyties asmenų santuoka ar civilinė partnerystė nepripažįstamos.

Kovo mėnesį Derbišyro grafystėje Ripley rotušėje pora apsikeitė įžadais. Moterys sakė, kad savo vestuves planavo net keletą metų.

„Rusijos ir Ukrainos (LGBTQ+) žmonėms vienintelė galimybė ištekėti yra užsienyje“, – kalbėjo Tetiana.

„Tai buvo labai prabangios vestuvės“, – pridūrė ji. – Tai – mūsų svajonių vestuvės. Norėjome kažko labai mažo ir privataus. Mes surengėme privačią ceremoniją mero kabinete. Ten susirinko mūsų draugai ir jie šią dieną pavertė ypatinga“.

Pora taip pat persikėlė į naują nuomojamą namą Belperyje.

„Nuomojome neįrengtą butą, bet dabar jame pilna daiktų, daugiausia iš draugų. – pridūrė Tetiana. – Nuostabu, kad tiek daug mus pažinojusių ar apie mus girdėjusių žmonių buvo pasiruošę padėti“.

Šiuo metu Julija dirba koledže, o Tetiana kalbėjo besitikinti sutelkti dėmesį į savo karjerą Jungtinėje Karalystėje.

„Jei prieš dvejus metus mums būtų buvę pranešta, kad tuoksimės Didžiojoje Britanijoje, būtume pasakiusios: „Nuostabu!“. Tačiau šiandien aplinkybės labai sunkios ir visiškai skirtingos“, – kalbėjo pora.

Kyjive vertėjomis dirbusios moterys kalbėjo planuojančios paaukoti pinigų, kad Ukraina kaip įmanoma greičiau pasiektų pergalę prieš Rusiją. Jos tikisi, kad galiausiai vieną dieną grįš į tėvynę.

Parengta pagal bbc.com informaciją
Naujesnė Senesni