„Kommersant“: Rusijoje ketinama uždrausti keisti lyties žymenis dokumentuose

Rusijos parlamentas ketina skubiai svarstyti pataisas, kuriomis būtų uždraustas lyties žymenų keitimas dokumentuose prieš chirurginę lyties keitimo operaciją, praneša „Kommersant“.

Viačeslavas Volodinas | Duma.gov.ru nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pataisų įgyvendinimu domisi visos teroristinės Rusijos Valstybės Dūmos frakcijos. Praėjusią savaitę Valstybės Dūmoje įvyko įstatymų leidėjų tarybos posėdis.

„Per pastarąjį laiką mūsų šalyje užregistruoti 2,7 tūkst. sprendimai, susiję su lyties keitimu. Sprendimus galima priimti privačiose klinikose. Žmogus atsikėlęs ryte pats nusprendžia, kad jis jau ne vyras, o moteris; ne moteris, o vyras. <...> Paslauga kainuoja nuo 30 000 iki 60 000 (rublių) – gaunama pažyma ir su šia pažyma (asmuo) eina toliau į metrikacijos skyrių <...> pakeisti pavardę, vardą“, – sakė 59-erių Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas.

Lytį pasikeitę piliečiai, anot V. Volodino, gali „teisėtai susituokti ir, neduok Dieve, pasiimti vaiką“.

Valstybės Dūma tikisi, kad iš Teisingumo ministerijos gautų siūlymų aptarimą artimiausiu metu užbaigs Žemųjų rūmų pirmininko pavaduotojo Vladislavo Davankovo vadovaujama deputatų grupė.

Greičiausiai Valstybės Dūmos taryba siūlymus uždrausti lyties keitimą be operacijos svarstys gegužės 15-ąją, o pačios pataisos bus priimtos dar neprasidėjus vasarai.

Parengta pagal xgayru.info informaciją
Naujesnė Senesni