Mark Adam Harold. Homofobija ir korupcija tiesiogiai susiję

Savivaldybėse vyksta ne tik korupcija dėl išlaidų, o ir dėl žmogaus teisių įgyvendinimo. Šitie dalykai eina koja kojon. Įdomu, ar finansinės korupcijos žemėlapis atrodys maždaug taip, kaip homofobijos žemėlapis. Statau tūkstantį eurų.

Mark Adam Harold | Asmeninio albumo nuotr.


Mark Adam Harold

Politikas, visuomenės veikėjas

Daug metų visiems buvo dzin čekiukai ir viešųjų pinigų panaudojimo skaidrumas, nes šiaip dzin etikos standartai ir tos „nekenčiamos biurokratijos“ (t. y. standartų užtikrinimas procedūrose, pagarbai Konstitucijai, priesaikoms ir kitiems „pertekliniams“ dalykams).

Taip pat maždaug visiems dzin žmogaus teisės, ne kartą Vilniuje meras pabandė blokuot lygybės eitynes ir/ar nesugebėjo dalyvauti, o niekada nesugebėjo blokuot neonacių, kurių neapykantos išreiškimai ir ksenofobiška ideologija bei totenkopf vėliavos yra laikomos „demokratiška nuomone“ ir net Grybauskaitė palaimino juos. Kaune meras irgi pabandė blokuot paradą ir šiaip finansuoja genocidą. Kituose miestuose žmonės net nepabandė žygiuoti, nes bijo smurto ir žino, kad savo atstovams tarybose tas smurtas yra arti krikščionybės gynybos, nors tai skamba absurdiškai tiems, kurie suvokia Jėzaus žodžių reikšmę.

Dabar kaip Lenkija turime miestelių, kuriuose vietinė būmeruomenė žiūri per daug JAV dešinistų propagandos jiutjiube, atsistojo ir deklaruoja karą prieš savo gyventojus seksualinės orientacijos pagrindu.

Nėra jokio skirtumo tarp šitų homofobinių politikų siūlymų ir tų praktikų paskirt sėdynes autobusuose juodaodžiams, suteikt balso teisę tik vyrams, uždraust žydų vaikščiojimą ant šaligatvių arba ištremt lietuvius į Sibirą.

Politikai šiomis dienomis akcentuoja čekiukų nereikšmingumą, kalba apie tuos mažus pinigus ir nukreipia visą dėmesį nuo visų kitų gilų problemų politikoje, kurios dar smarkiau galėtų pakenkti Lietuvos reputacijai pasaulyje.

Gal laikas atlikti ne tik čekiukų auditą, o ir žmogaus teisių įgyvendinimo auditą?
 
Ai pala, jau ILGA yra reitingavęs Lietuvą neigiamai lygybės sferoje. Jau Konstitucinis Teismas yra paaiškinęs, kad reikia bent partnerystę įteisint. Jau visi ambasadoriai iš mūsų Vakarų Europos sajungininkių yra paraginęs gerbti demokratines principus, įskaitant lygybę.

NATO pati kaip organizacija yra draugiška visoms orientacijoms ir gerbia jų partnerystes, gerbia jų šeimas ir vaikus. Artėja NATO summitas, NATO ragina Seimą pripažint partnerystę. Ar tai reiškia, kad NATO yra leftistų propagandos mašina, kuri skatina leninizmą ir vykdo krikščionių opresiją? Ar tai reiškia, kad invazijos metu visi Lietuvos homofobai politikai ragins atsisakyti „Patriot“ oro gynybos sistemas ir uždaryti Lietuvos dangų belgų naikintuvams, nes juk BRIUSELIS ir IDEOLOGIJA ir net CHEMTREILAI IŠ SIRIJAUS?

Tad labai įdomi diskusija apie išlaidas ir labai svarbu išvalyt tą kampą Lietuvos politikos, bet išlaidų korupcija yra tik simptomas gilesnės korupcijos, t. y. kad beveik visi politikai ką tik deklaravo, kad jiems šiaip dzin etika kaip konceptas, todėl jie niekada nesupras, kodėl reikia „suteikt tiems gėjams privilegijas“ arba bent sustot klastoti dokumentus. These things are totally related.

Rubrikoje „Pozicija“ skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net
Naujesnė Senesni