Partnerystės įstatymą Ukrainoje pateikusi parlamentarė: homofobija yra labai svarbi V. Putino ideologijos ir propagandos dalis

Ukrainos visuomenėje daug dėmesio sulaukė parlamentui pateiktas Civilinės partnerystės įstatymas, kuriuo remiantis tos pačios lyties poros galėtų registruoti savo santykius. Portalui ukranews.com Aukščiausiosios Rados deputatė iš „Balso“ frakcijos Inna Sovsun kalbėjo apie tai, kaip kiti parlamentai reagavo į jos iniciatyvą.

Inna Sovsun| Partijos „Balsas“ spaudos tarnybos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

I. Sovsun teigė, kad užregistravus įstatymą  buvo kreiptasi į kai kuriuos deputatus, kad jie pasirašytų įstatymo projektą. 

„Sutiko 17 žmonių. <...> Dauguma deputatų, su kuriais kalbėjomės, sakė nepasirašysiantys, bet per posėdį salėje yra pasirengę balsuoti „už“. Negaliu pasakyti, kiek tai reprezentuoja visą parlamentą, nes nekalbėjau su tais, kurie tikrai bus prieš. Bendravau su tais, kurie daugiau ar mažiau nusiteikę teigiamai ir gali palaikyti tokią iniciatyvą. Dauguma tų, su kuriais kalbėjausi, sutiko pasirašyti arba paremti per balsavimą“, – teigė parlamentarė.

Įstatymą jau svarstė Jaunimo ir sporto komitetas. 

„Maniau, kad pirmame komitete bus priimtas neigiamas sprendimas. Komiteto narys Giorgiy Mazurashu <...> sakė kalbą apie tradicines vertybes ir Bažnyčių tarybos poziciją. Tuomet žodį tarė komiteto vadovas Andrijus Kožemiakinas ir papasakojo savo gyvenimo istoriją, kad turi savo požiūrį į LGBT žmones kaip žmogus, kuris mokėsi KGB mokykloje ir buvo auklėjamas pagal tradicines vertybes. Sakė, kad turi savo požiūrį, bet dabar, anot jo, tai nesvarbu, nes <...> jei judėsime link Europos ir kovosime su Rusijos Federacija, tai turėtume daryti viską, kas prieštarauja Putino veiksmams ir jį supykdys, todėl Kožemiakinas palaikė šį įstatymo projektą“, – komentavo I. Sovsun

Galiausiai įstatymo projektas komiteto buvo palaimintas.

Pasak I. Sovsun, homofobija yra labai svarbi V. Putino ideologijos ir propagandos dalis.

Politikė įsitikinusi, kad Rusijos vadovybė žūtbūt siekia europietiškas vertybes susieti su LGBTQ+ teisėmis ir skleidžia retoriką, Europa yra tarsi „geiropa“. 

„Tai propagandos dalis“, – teigė politikė.
Naujesnė Senesni