R.T.Erdoganas žada „palaidoti“ visus, kurie palaiko LGBTQ+ asmenis

Beveik 20 metų Turkijai vadovaujantis Recepas Tayyipas Erdoganas prieš gegužės 14-ąją vyksiančius prezidento rinkimus sustiprino savo homofobišką retoriką ir sekmadienį Stambulo nacionaliniame parke vykusiame mitinge vėl pasisakė prieš LGBTQ+ bendruomenę.

Recepas Tayyipas Erdoganas | „Getty“ nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Teisingumo ir plėtros partija bei kitos mūsų aljanso partijos niekada nebus už LGBT, nes šeima mums yra šventa. Mes balsadėžėse palaidosime tuos, kurie pasisako už LGBT“, – sakė 69-erių R. T. Erdoganas, praneša „Reuters“.

Prieš savaitę savo valandą trukusioje kalboje Izmire R. T. Erdoganas taip pat ne kartą pasitelkė homofobišką retoriką. „Mūsų tauta remiasi šeima. Jos pamatai nepajudinami. Šioje šalyje nebus LGBT“, – tąkart kalbėjo jis.

Portalas france24.com skelbia, kad Artimųjų Rytų instituto Turkijos regiono direktorius Gonulas Tolas įsitikinęs – savo kalbomis R T. Erdoganas siekia susižerti konservatyvių rinkėjų balsus.

„Jis dar kartą bando suvienyti už savęs stovinčias mases kurstydamas amžinus kultūros karus, – naujienų agentūrai AFP sakė G. Tolas. – Jis agituoja prie mečečių, melagingai tvirtina, kad opozicija uždarys Religinių reikalų direktoratą („Diyanet“), ir išstumia LGBTQ+ bendruomenę apibūdindamas ją kaip užterštą „virusais“ ir „iškrypėliais“.

Eidamas Turkijos prezidento pareigas, R. T. Erdoganas nuolat pasisakė prieš LGBTQ+ bendruomenės teises.

Gegužės 14-ąją Turkija rinks naują parlamentą, o kartu ir prezidentą.

Prezidento rinkimuose dalyvauja 4 kandidatai. Tarp jų – dabartinis prezidentas R. T. Erdoganas ir jo pagrindinis varžovas Kemalis Kilicdaroglu, kuris yra didžiausio opozicinio aljanso atstovas. Daugelis apklausų rodo, kad K. Kilicdaroglu neženkliai pirmauja – „Metropoll“ apklausa parodė, kad pirmajame rinkimų ture rinkėjai labiau linkę palaikyti K. Kilicdaroglu (42,6 proc.) nei R. T. Erdoganą (41,1 proc.), skelbia CNN. 
Naujesnė Senesni