Sakartvelo teismas sugriežtino bausmes už žurnalisto sumušimą per LGBTQ+ bendruomenės priešininkų riaušes

Sakartvelo apeliacinis teismas pirmadienį iš dalies patenkino prokuroro prašymą ir sugriežtino bausmes dviem asmenims, kurie pripažinti kaltais dėl išpuolio prieš žurnalistą per anti-LGBT demonstraciją, pavirtusią riaušėmis, kurios buvo surengtos Tbilisyje 2021 metų liepos 5-ąją, praneša newsgeorgia.ge.

Sakartvelo sostinėje 2021 metais įvyko anti-LGBTQ+ demonstracija, pasibaigusi riaušėmis | Nuotraukos šaltinis: twitter.com/JustinM63075705


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Giorgi Tsuruašvili ir Giorgi Magradze anksčiau Tbilisio miesto teismo buvo nuteisti 1 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmėmis. Apeliacinis teismas prie kiekvienos bausmės pridėjo dar 1 metus ir 9 mėnesius, tad bendra įkalinimo bausmė iš viso siekia 3 metus.

Abu vyrai buvo pripažinti kaltais dėl fizinio smurto prieš visuomeninio transliuotojo pirmojo kanalo operatorių Ilją Tsiašvili.

G. Magradze buvo suimtas posėdžių salėje, o G. Tsuruashvili įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą.

Apeliacinis teismas paliko galioti nuosprendį dar 5 asmenims, nuteistiems dėl išpuolių prieš žiniasklaidos atstovus.

Jarmo.net primena, kad 2021 metų liepos 5 dieną Tbilisyje Rustaveli prospekte buvo suplanuotos LGBTQ+ bendruomenės eitynės. Nepaisant to, kad renginys buvo atšauktas, prospekte susibūrusios homofobiškos grupuotės užpuolė žiniasklaidos atstovus – reporterius, operatorius ir fotografus. Kilo riaušės.

Iš viso buvo sulaikytas 31 žmogus, iš jų – 27 asmenys už žurnalistų ir operatorių sumušimus. 

Nevyriausybinės organizacijos iki šiol tvirtina, kad išpuolių organizatoriai nebuvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Pernai Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) priėmė nagrinėti skundą dėl Sakartvelo valdžios veiksmų skatinant homofobinius išpuolius. 

EŽTT nagrinėja, ar Sakartvelo Vyriausybės narių pasisakymai prisidėjo prie smurto proveržio 2021 m. liepos 5-ąją bei kiek valstybė įvykdė savo įsipareigojimus užkirsti nusikaltimams kelią ir efektyviai juos ištirti.

Naujesnė Senesni