Ne, Italijos premjerė nepaskelbė birželio „šeimos pasididžiavimo mėnesiu“

Pasklido informacija, kad Italijos ministrė pirmininkė birželį paskelbė „šeimos pasididžiavimo mėnesiu“ siekdama proteguoti „tradicines šeimas“, o tai esą pakurstė ir taip įsivyravusią priešpriešą tarp Vyriausybės ir LGBTQ+ bendruomenės, paprastai birželį mininčios pasididžiavo mėnesį. Tačiau paaiškėjo, kad tai – netiesa.

Italijos premjerė Giorgia Meloni | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/giorgiameloni.paginaufficiale


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Birželį įvairiose pasaulio vietose prasidėjus LGBTQ+ pasididžiavimo šventėms ir demonstracijoms socialiniuose tinkluose išplito informacija, kad Italijos konservatyvioji Vyriausybė sukurpė savo kontraprogramą.

Pasklido žinios, kad neva Italijos premjerė Giorgia Meloni paskelbė naują mėnesio trukmės šventę, skirtą tradicinei vyro ir moters santuokos sampratai.

„Pranešimas: Italijos premjerė Giorgia Meloni nusprendė kovoti su „Pride“ mėnesiu paskelbdama „Šeimos pasididžiavimo mėnesį“, kurio metu bus skatinamos tradicinės šeimos“, – rašė vienas „Twitter“ vartotojas įraše, kurį pamėgo daugiau nei 32 tūkst. kitų vartotojų.

Tiek LGBTQ+ teisių gynėjai, tiek priešininkai Italijoje patvirtino, kad Vyriausybė tokio pranešimo nepaskelbė.

„Vyriausybė nepaskelbė tokio pranešimo ir, kiek mes žinome, nebuvo ir pasiūlymo“, – sakė Jacopo Coghe, Romoje įsikūrusios organizacijos „Pro Vita & Famiglia“, prieštaraujančios abortams ir tos pačios lyties asmenų santuokoms, atstovas.

Vincenzo Brana, Bolonijoje įsikūrusios LGBTQ+ organizacijos „Arcigay“ atstovas spaudai, taip pat teigė, kad tai – klaidinga naujiena, ir pridūrė, kad organizacija griežtai priešinsis tokiai idėjai, jei ji kada nors bus iškelta.

Tiesa, praėjusį mėnesį Romoje buvo surengtas tradicija tapęs renginys „Šeimos diena“, kuriame daugiausia dėmesio skiriama aptarimui, kaip priešintis abortams ir tos pačios lyties asmenų santuokoms.

Italijos ministrė pirmininkė G. Meloni ir kiti dešiniojo sparno politikai ne vienerius metus aktyviai dalyvavo šiame renginyje.

Parengta pagal apnews.com informaciją
Naujesnė Senesni