Šeštadienį sostinėje – „Vilnius Pride“ eitynės: renginiui ruošiasi policija, mieste bus ribojamas eismas

Šeštadienį Vilniuje vyks LGBTQ+ bendruomenės eitynės „Vilnius Pride 2023: vis dar einam“. Protesto dalyviai renginyje kels teisinės ir medicininės tranzicijos prieinamumo klausimą, teisę į santuoką, partnerystę ir įvaikinimą. Taip pat kalbės apie cenzūruojančių nepilnamečių apsaugos įstatymo nuostatų panaikinimą bei visavertę apsaugą nuo diskriminacijos.

Asociatyvi V. Tamelytės nuotr.


Viktorija Smirnovaitė (ELTA)

Naujienų agentūra

Renginį organizuoja Lietuvos trans žmonių teisių ir savitarpio paramos asociacija „Trans Autonomija“ ir pilietinės visuomenės iniciatyvos „Demonstruokimės“.

„LGBTQ+ žmonės turi išgyventi ne tik globalias ir lokalias krizes, augančias maisto, nuomos, pragyvenimo kainas, bet ir diskriminaciją, teisinį neužtikrintumą, mūsų tapatybių kvestionavimą. Metai iš metų situacija Lietuvoje beveik nesikeičia, o mūsų balsai kalbant apie mūsų pačių gyvenimus – negirdimi“, – sako „Vilnius Pride 2023“ organizatoriai.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovo Gabrieliaus Grubinsko teigimu, savivaldybė leidimą renginiui yra išdavusi nuo 12 iki 16 valandos, iki 5 tūkst. dalyvių.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės, renginio metu mieste bus taikomi eismo ribojimai.

Policija renginiui ruošiasi

Eitynių dalyvių saugumu rūpinsis Vilniaus miesto policijos pareigūnai.

„Kiekvienam miesto renginiui yra skiriamos policijos pajėgos atsižvelgiant į renginio pobūdį, dalyvių skaičių. Kiek pareigūnų budės šitame renginyje neatskleidžiame, bet jų tikrai užteks, kad būtų užtikrinta viešoji tvarka, žiūrovų ir dalyvių saugumas“, – Eltai sakė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama.
Naujesnė Senesni