Charkive planuojamose LGBTQ+ eitynėse aktyvistai rinks lėšas Ukrainos kariuomenei

Rugpjūčio 23 – rugsėjo 2 dienomis Charkive planuojama surengti gausybę LGBTQ+ tematikos renginių, kurių metu bus renkamos lėšos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms. Taip pat vyks „Pride“ eitynės, sako organizatoriai.

Praėjusiais metais Charkive „Pride“ eitynės įvyko metro stotyje | Nuotraukos šaltinis: facebook.com/kharkivprideukraine


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

LGBTQ+ teisių organizacija „KharkivPride“ savo feisbuko paskyroje pranešė planuojanti paramos Ukrainos kariuomenei iniciatyvą. 

„Dvyliką dienų Charkivo LGBTQ+ bendruomenė dalinsis savo žiniomis, galimybėmis ir ištekliais su visais norinčiais. Visų pirma bus organizuojamas lėšų rinkimas karių, užimančių pozicijas Ukrainos rytuose, reikmėms, skelbiama nemokamos psichologinės pagalbos karių artimiesiems programa“, – dėstoma organizacijos pranešime.

Žadama, kad visos lėšos bus pervestos į Volonterskos labdaros fondą kariuomenės, ginančios Ukrainos rytus, reikmėms.  

„Labai dažnai girdima kritika skamba taip: „LGBT žmonės rūpinasi tik savimi“. Taip, mūsų organizacijos tikslinė auditorija – moterys ir LGBTQ+ bendruomenė, ja iš visų jėgų rūpinamės jau 15 metų ir taip darysime toliau. Tačiau esame sukaupę tam tikrų žinių, kompetencijų, kontaktų, todėl norime pasinaudoti galimybe ir pasidalinti savo ištekliais su Charkivo bendruomene – esame tikri, kad bendruomenė yra su mumis“ – pažymėjo „Kharkiv Pride 2023“ atstovė Ana Šarygina (Анна Шаригіна).

 

Be lėšų rinkimo ir kitų renginių, mieste planuojama surengti LGBTQ+ eitynes.

„Turime patirties organizuojant „Pride“ renginius, ypač per plataus masto invaziją. Praėjusių metų eitynės „KharkivPride“ metro praėjo saugiai ir sulaukė didelio Ukrainos visuomenės bei mūsų užsienio kolegų ir partnerių palaikymo. Tai suteikia mums pasitikėjimo, kad bendradarbiaudami su policija ir miesto valdžia šiais metais taip pat surengsime matomą ir saugų „KharkivPride“, – teigia „KharkivPride“ savanorių koordinatorė Stanislava Petlytsia (Станіслава Петлиця).

Paremti jarmo.net veiklą galite contribee.com/jarmo
Naujesnė Senesni