Liverpulyje vyko „KyivPride“ eitynės: „Karas nesibaigė“

Ukrainos sostinėje dėl šalyje vykstančio karo negalėjo būti surengtos LGBTQ+ eitynės, todėl šimtai ukrainiečių savaitgalį susirinko Didžiosios Britanijos mieste Liverpulyje, kuriame šeštadienį surengtos LGBTQ+ eitynės „KyivPride“, praneša bbc.com.

Liverpulyje visuomeninė organizacija „KyivPride“ surengė LGBTQ+ eitynes | Nuotraukos šaltinis: twitter.com/PrideInLpool


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Karas nesibaigė“, – skelbė šūkis plakate, kurį laikydami Liverpulio gatvėmis vaikščiojo „Pride“ eitynių dalyviai, pasipuošę Ukrainos vėliavos spalvomis.

Pasak organizatorių, „KyivPride“ eitynėse dalyvavo tūkstančiai žmonių, tarp jų šimtai ukrainiečių – LGBTQ+ bendruomenės atstovų.

Dėl Rusijos sukelto karo Kyjive draudžiami masiniai susibūrimai.

„Eitynės negalėjo būti surengtos Ukrainos sostinėje, nes šalyje vyksta karas. Gegužės mėnesį miestas Ukrainos vardu surengė „Eurovizijos“ muzikos konkursą, taip pat įsipareigojo surengti ir LGBTQ+ bendruomenės teisėms pažymėti skirtą akciją“, – rašoma eitynių organizatorių pranešime.

Liverpulio miesto „Pride“ organizacijos vadovas Andy Goeringas kalbėjo, kad jam ir komandai yra „garbė šiemet surengti „KyivPride“ ir paremti mūsų bendruomenės Ukrainoje labui atliekamą darbą“.

Kaip rašo spzh.news, šiais metais viena iš „KyivPride“ organizatorių Edward Reese atvyko į Liverpulį priminti, kad Ukrainos LGBTQ+ bendruomenei iki šiol trūksta lygių teisių, pavyzdžiui, galimybės susituokti.

„Jei homoseksualus kareivis žūva kare, jo partneris negali nieko paveldėti, (taip pat) jis negali gauti jokios informacijos, jeigu partneris yra sužeistas ar sumuštas, – dėstė ji ir pabrėžė, kad pavojus gresia visiems ukrainiečiams, kurie žūti gali ne tik fronte, bet ir nuo Rusijos kariuomenės paleidinėjamų raketų, skriejančių į civilinius objektus. 

Naujesnė Senesni