Dėl kontrprotestuotojo žodžių LGBTQ+ eitynėse Belfaste policija atlieka tyrimą: įžvelgia neapykantos kurstymą

Tūkstančiai žmonių šeštadienį žygiavo „Pride“ eitynėse Belfasto (Šiaurės Airija) gatvėmis, praneša BBC. Renginyje neišvengta incidento – policija atlieka tyrimą dėl neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis. 

Belfasto „Pride“ eitynės | Nuotraukos šaltinis: twitter.com/tasteandtour


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Belfasto „Pride“ eitynėse buvo užfiksuotas incidentas, kai vienas vyriškių viešai apkaltino LGBTQ+ bendruomenės narius vaikų seksualiniu išnaudojimu.

„Homoseksualai nori prievartauti mūsų vaikus“, – šaukė kontrprotestuotojas, apie kurį nedelsiant buvo pranešta policijai. 

Pareigūnai paskelbė įvykį traktuojantys kaip galimą neapykantos nusikaltimą. 

Šiaurės Airijos policijos tarnybos atstovas Christian Bradley tikino, kad įvykio vietoje buvę pareigūnai „rinko įkalčius“ fiksuodami incidentą kūno kameromis.

 
Jis sakė, kad filmuotą medžiagą šiuo metu peržiūri detektyvai.

Kaip praneša irishnews.com, „Belfast Pride“ organizatoriai šią savaitę susitiks su policijos pareigūnais aptarti šio incidento. 

Eitynių organizatoriai teigė, kad „Pride“ eitynės yra „protestas ir šventė, lygybės siekis, kvietimas solidarizuotis ir LGBTQIA+ žmonių gyvenimo šventimas“.

Organizatorių teigimu, šiemet žygiui užsiregistravo maždaug 250 grupių ir organizacijų, o tai yra 25 proc. daugiau nei 2022 m. 

„Šiandien yra galimybė pasidžiaugti ir švęsti nuostabią Belfasto įvairovę bei parodyti, kad mūsų miestas yra miestas visiems“, – šeštadienį kalbėjo viena iš eitynių organizatorių Kirsty Mulholland.

Anot jos, nuolat auganti visuomenės parama „Belfast Pride“ šventei ir įvairių organizacijų bei bendruomenių iš visos Šiaurės Airijos įtraukimas rodo svarbų „Belfast Pride“ vaidmenį paverčiant Belfastą miestu, kurį visi žino ir myli.

„Belfast Pride“ tinklalapyje pateikiamais policijos duomenimis, transfobinių neapykantos nusikaltimų Šiaurės Airijoje skaičius išaugo 24 proc.

„Visoje Jungtinės Karalystės žiniasklaidoje ir platesniuose socialiniuose tinkluose pastebėjome, kad pagausėjo transfobijos, homofobijos, bifobijos ir seksizmo, nukreipto į translyčius, nebinarinės lyties žmones“, – kalbėjo kitas eitynių organizatorius John O'Doherty, pabrėžęs, kad prieštaraujantieji LGBTQ+ bendruomenės teisėms sukelia „moralinę paniką“.

Naujesnė Senesni