Vokietijoje parašytas komentaras prieš gėjus pasivijo Lietuvoje: teko patuštinti piniginę

Panevėžio apylinkės teismas priėmė baudžiamąjį įsakymą byloje dėl neapykantos kurstymo prieš homoseksualius asmenis.

Asociatyvi freepik.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Bylos duomenimis, V. P. praėjusių metų birželio 11-ąją apie 18 val. 30 min. būdamas Vokietijoje iš jam priklausančio mobilaus ryšio įrenginio socialiniame tinkle „Facebook“ po publikuotu straipsniu iš savo asmeninės paskyros parašė komentarą: „Bl pydarus kruvon ir naikinti, išlindo mat I viešumą bibiagrauzei ir šeip eiliniai rudos nosies gerbėjai, ant baslio jus pydarasai, be jokių teisiu“. 

Teismas konstatavo, kad tokiu būdu V. P. viešai niekino homoseksualius asmenis ir skatino neapykantą dėl seksualinės orientacijos.

V. P. kaltę pripažino ir paaiškino, kad nors tokio komentaro nepamena rašęs, tačiau tikrai galėjo tai parašyti, kadangi tuo metu vartojo alkoholinius gėrimus. Vyriškis aiškino, kad jis dirba vairuotoju, todėl tokiu laiku, kada buvo parašytas komentaras, buvo Vokietijoje. Ateityje V. P. pasižadėjo taip nebesielgti.

Remiantis Lietuvos teismo ekspertizės centro specialisto išvada, nors komentaru nėra raginama smurtauti prieš asmenų grupę seksualinės orientacijos pagrindu, tačiau propaguojamos LGBTQ+ asmenų naikinimo, žudymo ir diskriminacijos idėjos.

Teisėja Neringa Girnytė V. P. pripažino kaltu padarius nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 2 dalyje. Jam paskirta 2 550 tūkst. eurų dydžio bauda. Kadangi pripažino įvykdęs nusikalstamą veiką, nuteistajam ši bausmė sumažinta trečdaliu paskiriant galutinę bausmę – 1,7 tūkst. eurų baudą. Ją vyriškis turės sumokėti per metus.
Naujesnė Senesni