Charkive įvyko LGBTQ+ teisių palaikymo akcija

Rugsėjo 2 dieną antrajame pagal dydį Ukrainos mieste Charkive vyko „KharkivPride“ renginys, kurio dalyviai pasisakė už LGBTQ+ žmonių teises, praneša portalas zmina.info

Christinos Pashkinos nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Kaip skelbiama „KharkivPride“ organizatorių pranešime, atsižvelgiant į saugumo rizikas, susijusias su plataus masto Rusijos invazija, nuspręsta surengti kūrybinio formato eitynes nesuburiant masės žmonių.

Penktosiose „KharkivPride“ eitynėse miesto centre savanoriai išdėliojo 100 žmonių figūrėlių, iš vienos pusės nudažytų Ukrainos vėliavos spalvomis, o iš kitos – vaivorykštės vėliavos spalvomis.

Pasibaigus renginiui figūros liko miesto erdvėje.

Kaip teigia „KharkivPride“ organizatoriai, šios figūros simbolizuoja Charkivo ir visos Ukrainos LGBTQ+ žmones, kurie gyvena, myli ir toliau dirba siekdami šalies pergalės prieš agresorę Rusiją.

Anot LGBTQ+ teisių aktyvistų, tokiu formatu buvo pasiektas pagrindinis renginio tikslas – LGBTQ+ bendruomenė tapo matoma.

„KharkivPride“ organizatoriai pažymi, kad LGBTQ+ asmenų teisių klausimas Ukrainoje išlieka itin aktualus.

„Ši problema ypač svarbi didelio masto karo sąlygomis, kai LGBTQ+ kariai, turintys partnerių, negali naudotis tomis pačiomis teisėmis, kurias įgyvendina kitos šeimos. Visų pirma, tai susiję su galimybe priimti sprendimus už partnerį gyvybei ir sveikatai kritinėse situacijose. <...> Taip pat nėra teisės į neveiksnaus partnerio išlaikymą ir priežiūrą, turto paveldėjimą pagal įstatymą, nėra galimybės gauti valstybės paramą po partnerio mirties, taip pat negalima susižinoti, ar partneris yra sužeistas, paimtas į nelaisvę, ar miręs. Ir tai yra neišsamus sąrašas teisių, kurių neturi LGBTQ+ kariškiai, taip pat ir likusi bendruomenė“, – teigiama „KharkivPride“ organizatorių pranešime.

Naujesnė Senesni