Sukarintos Nigerijos pajėgos per gimtadienio vakarėlį suėmė 76 asmenis: taikiniu tapo LGBTQ+ bendruomenė

Už dalyvavimą gimtadienio vakarėlyje, kuriame lankėsi homoseksualūs žmonės, Nigerijos šiaurėje buvo suimti 76 žmonės, pirmadienį pranešė šalies sukarinta agentūra ir pridūrė, kad šventės organizatorius taip pat planavo surengti tos pačios lyties vestuves, o tai yra neteisėta, skelbia CNN.

Asociatyvi Tima Miroshnichenko/pexels.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Nigerijos saugumo ir civilinės gynybos korpuso atstovas spaudai Buhari Saadas teigė, kad gavusi pranešimą, agentūra šeštadienio vakarą surengė reidą vakarėlyje, kuriame dalyvavo „homoseksualai ir suteneriai“.

Jis tikino, kad buvo suimti 59 vyrai, iš kurių 21 prisipažino esantys homoseksualūs, ir 17 moterų.

Tai yra naujausi areštai, nukreipti prieš LGBTQ+ Nigerijos gyventojus, po to, kai policija rugpjūčio mėnesį surengė reidą pietiniame Warri mieste ir gėjų vestuvėse suėmė dešimtis žmonių.

Nigerijoje, kaip ir daugelyje kitų Afrikos šalių, homoseksualumas laikomas nepriimtinu, o 2014 m. buvo priimtas homofobiją įgalinantis įstatymas, sulaukęs tarptautinio pasmerkimo. Pagal šį įstatymą, numatoma iki 14 metų laisvės atėmimo bausmė uždraudžiant tos pačios lyties porų santuokas, santykius ir narystę LGBTQ+ teisių organizacijose.
Naujesnė Senesni