Vengrijoje paaugliams uždrausta dalyvauti nuotraukų parodoje dėl prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreipto įstatymo

Vengrijos Vyriausybė uždraudė jaunesniems nei 18 metų jaunuoliams lankytis Budapešte eksponuojamoje „World Press Photo“ fotografijų parodoje, motyvuodama tuo, kad dalis nuotraukų susijusios su LGBTQ+ bendruomene.

Viktoras Orbanas | Pietro Naj-Oleari/Europos Parlamento nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Vengrijos premjero Viktoro Orbano nacionalistinė Vyriausybė propaguoja krikščioniškas ir konservatyvias nuostatas. 2021 metais šalyje buvo uždrausta „demonstruoti ir propaguoti homoseksualumą“ knygose bei filmuose, prieinamuose jaunesniems nei 18 metų asmenims. Toks anti-LGBTQ+ draudimas sulaukė griežtos Europos Sąjungos institucijų kritikos ir sukėlė nerimą LGBTQ+ bendruomenėje.

Šeštadienį Vengrijos nacionalinis muziejus sustabdė bilietų prekybą į jaunimui skirtą nuotraukų parodą po to, kai kraštutinių dešiniųjų partija „Mi Hazank“ (lt. „Mūsų Tėvynė“) inicijavo vyriausybinį tyrimą, praneša reuters.com.

Anksčiau šiais metais kai kurie Vengrijos knygynai buvo nubausti už knygų, kuriose paliečiamos homoseksualumo temos, pardavimą, nes jos nebuvo įvyniotos į plastiką, kaip reikalaujama teisės aktuose.

Palaikyti jarmo.net iniciatyvą galite čia: contribee.com/jarmo
Naujesnė Senesni