Dobrowolska: Seimas nuvylė labai daug žmonių

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska sako, kad Seimas, nepritaręs Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pakeitimui, nuvylė labai daug žmonių, nes „tokio plataus palaikymo kaip šiandien šitas projektas neturėjo niekada“.

Jarmo.net koliažas (pexels.com ir Olgos Posaškovos/lrs.lt nuotr.)


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Rašytojai ir vertėjai išreiškė nerimą dėl teisės į saviraišką, psichologai – dėl visuomenės emocinės būklės ir toliau kurstomų patyčių ir, be abejonės, LGBTQ+ bendruomenės nariai, kurie tik siekia lygiateisiškumo“, – savo feisbuko paskyroje rašė E. Dobrowolska. 

Jarmo.net primena, kad antradienį Seimas nepritarė Teisingumo ministerijos pasiūlytoms pataisoms, numatančioms atsisakyti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatos, kurią pritaikius 2013 metais Lietuvoje iš prekybos išimta vaikiška knyga „Gintarinė širdis“, aprašanti dviejų tos pačios lyties asmenų porų santykius.

„Nestebina tai, kad namuose Seimas drovisi garsiai deklaruoti tą, kam Lietuva nuolat pritaria visuose ES formatuose, jog homoseksualūs piliečiai yra lygūs, jų šeimos yra šeimos, o jų meilė yra meilė. Tačiau labai nuvilia tai, kad šiandienos Seimui pateiktas sprendimas būtų įgyvendinęs EŽTT sprendimą byloje Macaitė prieš Lietuvą. Sprendimą, kuriuo didžioji EŽTT kolegija pripažino tokią šiandien Lietuvoje galiojančią „nepilnamečių apsaugą“ nesuderinamą su Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija.

Lietuva, kaip demokratiško pasaulio dalis, yra įsipareigojusi įgyvendinti ir gerbti EŽTT sprendimus. Seimas tuo tarpu neišlaikė teisinės valstybės, gerbiančios savo tarptautinius įsipareigojimus, egzamino ir pasodino Lietuvą ant ES atsarginių suolelio šalia Vengrijos. Europos Komisija jau pradėjo teisinę procedūrą dėl Vengrijoje galiojančio lygiagretaus reguliavimo. Tai jau yra vadinama demokratijos taisyklių nesilaikymu. Lyginimasis su Vengrija šioje vietoje yra kaip matavimasis su plintusu – gėdingai žemas standartas“, – įsitikinusi ministrė.

Naujesnė Senesni