Raskevičius prie Seimo degins LGBTQ+ knygas

Seimui atmetus Teisingumo ministerijos pateiktas Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo pataisas, Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius paskelbė prie parlamento deginsiantis LGBTQ+ tematikos literatūros kūrinius.

Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius | Džojos Gundos Barysaitės/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Protestuodamas prieš Lietuvoje palaikomą cenzūrą, šiandien prie Seimo Nepriklausomybės aikštėje 17 val. sudeginsiu tris man, kaip LGBT žmogui, svarbias knygas. Istorijoje knygas degino okupaciniai totalitariniai režimai, o šiandieninis Seimo sprendimas, kai mūrų stojama už viešąją informaciją cenzūruojančius ir LGBT žmones diskriminuojančius įstatymus, yra pirmas žingsnis link knygų laužų Lietuvoje“, – antradienio vakarą savo feisbuko paskyroje rašė T. V. Raskevičius.

Jarmo.net primena, kad pateikimo stadijoje Seimas atmetė Vyriausybės siūlytą projektą, pagal kurį buvo siūloma išbraukti įstatymo nuostatą, kuri numato, jog nepilnamečiams neigiamą poveikį daro ir ta informacija, kuria „niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“. Ši nuostata plačiai suprantama kaip nukreipta į LGBTQ+ bendruomenę.

Naujesnė Senesni