E. Dobrowolska: civilinei sąjungai neužtenka balsų nei koalicijoje, nei už jos ribų

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska pareiškė, kad Civilinės sąjungos įstatymo priėmimui šiuo metu nėra pakankamai balsų nei koalicijoje, nei už jos ribų.

Ewelina Dobrowolska | Olgos Posaškovos/lrs.lt nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

„Balsų šiandien priėmimui nėra nei koalicijos formate, nei už jos ribų. Maksimalios kolegų pastangos, deja, niekaip nekoreliuoja su turimu balsų skaičiumi“, – rašė ji pirmadienio vakarą paskelbtame feisbuko įraše.

Ministrė išreiškė susirūpinimą dėl to, jog įstatymiškai dalis šeimų iki šiol lieka neapsaugotos, ir pabrėžė, kad LGBTQ+ bendruomenės teisinė apsauga yra ir nacionalinio saugumo dalis.

„Kol kai kurie kolegos Seime išdidžiai deklaruoja, kad jokia forma neprisidės prie civilinės sąjungos priėmimo – net neprašant balso už, o tiesiog registracijos – tą pačią dieną girdime dar vieną istoriją apie nuostabią šeimą, laukiančią gimstančio vaiko. Šeimą, kuri lojaliai daugelį metų dirba Lietuvos labui – saugodama žmogaus teises, užtikrindama pagalbos ranką tiems, kuriuos tiesiog lengviau nematyti. Šeimą, kurios įstatymai nesaugo. Vaiką, kuris mamas mamomis galės vadinti ne dėka, o nepaisant savo gimimo liudijimo. Ir tokių šeimų Lietuvoje ne viena“, – teigia E. Dobrowolska

Ji taip pat akcentuoja Europos Sąjungos ir NATO vertybes, kurios grindžiamos pagarba žmogaus teisėmis. 

Ministrė kritikuoja politikus, kurie tai ignoruoja, ir teigia, kad tikrasis pokytis įvyks tuomet, kai politikai supras, kad jų atsakomybė yra ginti visų piliečių teises.

Naujesnė Senesni