LGBTQ+ ir Latvijos kariuomenė: gėjai tarnaus ir gyvens su heteroseksualiais kariais

Latvijos kariuomenė neskirsto šauktinių į bendruomenes pagal seksualinę orientaciją, šį mėnesį portale sargs.lv surengtoje konferencijoje dėl privalomojo šaukimo į krašto apsaugos tarnybą sakė vyresnysis seržantas Peteris Muižnieks, praneša gays-ua.com

Asociatyvi Diego Gonzalez/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Pasiteiravus, Latvijos Nacionalinės ginkluotosios pajėgos yra draugiška LGBTQ+ bendruomenei organizacija bei ar bus mėginama skirstyti LGBTQ+ šauktinius į atskiras bendruomenes, P. Muižnieks atsakė, kad tarnauti ateinantis karys turi savo pareigas ir teises, kurias vykdo, ir atsižvelgiant į tai, bendruomenės nebus skirstomos.

„Jeigu žiūrėti iš valstybingumo taško, ar mes kažkur skirstome žmones? Manau, kad mes nieko neskirstysime į jokias bendruomenes. Atėjęs karys turi savo pareigas ir teises, jas pripažįsta ir vykdo. Jokio skirstymo į jokias bendruomenes nebus“, – pabrėžė P. Muižnieks.

Tuo pačiu metu kariškiams taikomi apribojimai ir draudimai dalyvauti „visuose religiniuose ir politiniuose procesuose“. Karys turi pats žinoti savo teises ir pareigas, pridūrė M. Muižnieks.
Naujesnė Senesni