Po skandalingo LP elgesio negali atsistebėti: ar ji žino, kad Rusijoje yra uždrausta „LGBTQ+ propaganda“?

Atlikėja Laura Pergolizzi (LP) pirmadienį socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame ji užfiksuota vilkinti Rusijos spalvomis nudažytą džemperį, dovanotą rusų fanų. Lietuvoje kilus skandalui, garsenybė atsiprašė, tačiau viešojoje erdvėje kilusio pasipiktinimo bangos nerimsta iki šiol. Atšaukiamas ir Kaune turėjęs įvykti jos koncertas.

Rusijos vėliavos spalvomis nupaišytu džemperiu apsivilkusi Laura Pergolizzi (LP) pateko į kritikos sūkurį | Jarmo.net koliažas


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Akcentuoja atlikėjos priklausymą LGBTQ+ bendruomenei

Gerai žinomas fotografas Vikas Vikutauskas atkreipė dėmesį, kad LP neslėpdama savo priklausymo LGBTQ+ bendruomenei tikriausiai nežino, kad dar šiais metais Rusijos teismai oficialiai uždraudė tarptautinį „LGBTQ+ judėjimą“. 

„Laura Pergolizzi (LP), kuri yra atvirai gay ir kuri čia labai su rusyno vėliavomis smagiai instagramui pasifilmavo, tikriausiai nežino, kad rusyne LGBT yra uždraustas, – vasario 27-ąją savo feisbuko paskyroje rašė jis. – Kaip ir uždrausta yra „homoseksualizmo propaganda“. Ir kad kažkas tarkim galėtų parašyti prokuratūrai laišką, kad yra tokios atlikėjos fanų klubas ir kad gal reikėtų juos ten aplankyti ir patikrinti, ar tik jie neužsiima „homoseksualizmo propaganda“. Nes jei žinotų, tada gal nesinorėtų pas save į turinį dėtis to rusyno trikoloro su širdelėmis. Gal ir apie koncertus tokioje šalyje antrą kartą pagalvotų, nes rimtai gali grėsti kaip minimum administracinė atsakomybė“. 


Į diskusiją įsitraukusi Seimo narė Rasa Petrauskienė taip pat akcentavo atlikėjos priklausymą LGBTQ+ bendruomenei: „#LGBT žmogus užsidedantis rašos parašos vėliava ženklintus marškinėlius turi būti arba visiškai nesigaudantis realybėje, arba pervertuvus savižudis, kaifuojantis nuo to, kad jį žmogėdros keps ant laužo. Įtariu, kad čia pirmas variantas“. 


Tačiau ne visi sutinka su tokia pozicija. Štai viena internaučių atkreipė dėmesį, kad atlikėjai dovanotą džemperį galima interpretuoti visiškai priešingai nei tai daro dauguma.

„Kokio reikia būti išprusimo, kad LGBT lyderei siųstą laišką ir dovaną galima būtų palaikyti putino režimo palaikymu? Kuris dabar, kai jau nieko nebeliko, pastatytas vien ant homofobijos. Juk tai akivaizdi prieštara jo skleidžiamai homofobijai. <...> Gavome žinutę, kad LGBT bendruomenė rusijoje egzistuoja ir ji automatiškai yra režimo opozicija, t.y. gavote žinutę iš opozicijos judėjimo rusijos viduje, kad jie ten yra“, – feisbuke rašė vartotoja. 

Paaiškino, kas nutiko

LP koncertą Lietuvoje organizuojanti įmonė „Medusa Concert“ antradienį išplatino pranešimą, kuriame paaiškino, kaip taip nutiko, jog atlikėja įsiamžino dėvėdama džemperį, ant kurio nudažytos Rusijos vėliavos spalvos.

„Vakar naktį socialinėje medijoje pasirodžius nevienareikšmiškam dainininkės LP vaizdo įrašui, nedelsiant kreipėmės į atlikėjos vadybą su prašymu skubiai paaiškinti situaciją. Norime pabrėžti, kad koncertų organizatorius „Medusa Concert“ griežtai smerkia Rusijos agresiją ir visada palaikė, palaiko ir palaikys Ukrainą. Visi mūsų agentūros darbuotojai, lygiai taip pat kaip ir visa Lietuva, visa širdimi yra su karo niokojama šalimi ir jos didvyriais, tad internete pasirodęs vaizdo įrašas mus suglumino ir supykdė ne mažiau nei kitus Lietuvos žmones.
 
Dovana, kuria LP buvo apsivilkusi savo storiuose, atlikėjai buvo įteikta susitikimo su gerbėjais metu. Mes manome, kad tai buvo atvira šalies agresorės gerbėjų provokacija, nes pagauta emocijų po koncerto ir dalindamasi vaizdo įrašu, amerikietė net nepagalvojo, kad atviruko data sutampa su karo Ukrainoje metinėmis.

Atlikėja LP turi šimtus tūkstančių gerbėjų visame pasaulyje. Po pokalbių su artistės vadyba, paaiškėjo, kad atlikėja labai gailisi dėl tokio savo neapdairumo ir apgailestauja, kad net nepagalvojus galėjo įžeisti tiek daug žmonių. Ypač turint omeny, jog LP visada garsėjo nuoširdumu, jausmingumu, empatija ir besąlygiška meile visiems. Dainininkė niekada nepalaikė šalies agresorės ir visa širdimi palaiko ukrainiečius. Tą ji ir pasakė savo video, kuris buvo įkeltas šiąnakt suvokus savo klaidą.

Todėl kartu su dainininke Laura Pergolizzi (LP), koncerto organizatorius „Medusa Concert“ nuoširdžiai atsiprašo visų už akivaizdžią artistės klaidą ir linki Ukrainai pergalės!“ – rašoma pranešime.


Atšaukiamas koncertas

„Žalgirio“ arena pranešė, kad atšaukia JAV atlikėjos LP koncertą, kuris turėjo įvykti kovo 4 d. Kaune. Koncertas atšaukiamas reaguojant į atlikėjos socialiniuose tinkluose pasidalintu vaizdo įrašu, kuriame ji dėvi rusų simbolika pažymėtą ir Rusijos gerbėjų padovanotą džemperį bei džiaugiasi jų įteikta atvirute, datuota vasario 24 d. – per antrąsias agresoriaus įsiveržimo į Ukrainą metines.

„Kauno „Žalgirio” arena turi aiškią pilietinę ir vertybinę poziciją – stipriai palaikome Ukrainą. Kartu su renginio organizatoriais nuo vakar vakaro buvo aiškinamasi situacija, bet, kaip ir skelbėme vakar soc. erdvėje, mūsų pozicija išliko tvirta – koncertas turi būti atšauktas. Pasitvirtinus faktams, kartu su renginio organizatoriais „Medusa Concert“ priėmėme bendrą sprendimą koncertą atšaukti. Šiuo sprendimu norime atkreipti dėmesį tiek LP, tiek kitų atlikėjų, planuojančių renginius Lietuvoje, kad netoleruosime šalį-agresorę palaikančių žinučių“, – teigia „Žalgirio“ arenos renginių organizavimo vadovas Mantas Vedrickas.

Pasak M. Vedricko, „Žalgirio“ arena apgailestauja dėl susiklosčiusios situacijos. Nuostoliai taip pat laukia ir renginio organizatorių „Medusa Concert“.

„Vakar naktį socialinėje medijoje pasirodžius nevienareikšmiškam dainininkės LP vaizdo įrašui, nedelsiant kreipėmės į atlikėjos vadybą su prašymu paaiškinti situaciją. Norime pabrėžti, kad koncertų organizatorius „Medusa Concert“ griežtai smerkia Rusijos agresiją ir visada palaikė, palaiko ir palaikys Ukrainą. Visi mūsų agentūros darbuotojai, lygiai taip pat kaip ir visa Lietuva, visa širdimi yra su karo niokojama šalimi ir jos didvyriais, tad internete pasklidęs vaizdo įrašas mus suglumino ir supykdė ne mažiau nei kitus Lietuvos žmones“, – sako renginių organizatoriaus „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas.

Informacija dėl bilietų grąžinimo bus paskelbta artimiausiu metu.
Naujesnė Senesni