Ganoje priimtas įstatymas, pagal kurį būti LGBTQ+ dalimi taps nusikaltimu

Ganos parlamentas priėmė įstatymo projektą, numatantį iki 3 metų laisvės atėmimo bausmę kiekvienam, kuris indentifikuoja save kaip LGBTQ+. Taip pat numatyta 5 metų laisvės atėmimo bausmė už LGBTQ+ organizacijų kūrimą ar finansavimą. Apie tai praneša BBC.

Asociatyvi Rajesh Rajput/unsplash.com nuotr.


jarmo.net 

redakcija@jarmo.net

Ganos parlamentarai atmetė bandymus įkalinimo bausmes pakeisti viešaisiais darbais.

Prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreipto įstatymo priėmimas rodo, kad šioje konservatyvioje Vakarų Afrikos valstybėje auga pasipriešinimas LGBTQ+ teisėms.

Įstatymo projektas, kurį palaikė dvi pagrindinės Ganos politinės partijos, įsigalios tik tuo atveju, jei prezidentas Nana Akufo-Addo jį pasirašys. Anksčiau N. Akufo-Addo sakė, kad tai padarys tuo atveju, jei to norės dauguma Ganos gyventojų.

Praėjusį mėnesį tarptautinė žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ perspėjo, kad įstatymo projektas „kelia didelę grėsmę LGBTQ+ žmonių pagrindinėms teisėms ir laisvėms“.

LGBTQ+ teisių aktyvistai baiminasi, kad po šio įstatymo pasirašymo prasidės raganų medžioklė prieš LGBTQ+ bendruomenės narius, kurie bus priversti slapstytis.

„Įstatymas paskatins baimę ir neapykantą, jis gali kurstyti smurtą prieš Ganos piliečius, neigiamai veikti žodžio, judėjimo ir asociacijų laisves“, – pareiškė Jungtinių Tautų atstovė Winnie Byanyima.
Naujesnė Senesni