Homofobiškai pasisakęs kikboksininkas D. Dirkstys savo žodžių nesigaili

Nepanašu, kad kikboksininkas Dominykas Dirkstys, šių metų pradžioje platformoje „TikTok" išsakęs įžeidžią nuomonę apie LGBTQ+ asmenis, savo žodžių gailėtųsi.

TikTok | Asociatyvi „Stock Editorial Photography" nuotr.


Atrodo, kad vaikinas iki šiol nesupranta, kad pasielgė netinkamai. Bent taip galima spręsti iš neseniai portale sportas.lt pasirodžiusio interviu su sportininku.

Nors jo žodžius spėjo pasmerkti Muaythai federacija, D. Dirkstys teigė juokavęs ir kartu išsakęs savo nuomonę, tačiau LGBTQ+ bendruomenei juoko išsakyti kovotojo žodžiai nesukėlė.

„Tikrai iš širdies sakau, kad nepalaikau, man yra šlykštu, <...> bet dėl to gali supykti daug žmonių ir visada, kai kažką pikčiau apie juos įkeliu, man iškart daug kas rašo“, – viename vaizdo įrašų, paskelbtų „TikTok" paskyroje, kalbėjo sportininkas.

Kilus skandalui, antrame vaizdo įraše, įkeltame į „TikTok" sportininkas rėžė: „Nenoriu, kad aplinkoje būtų daug p****ų. Įsivaizduokite, kad mano vaikas po kažkiek metų eina į mokyklą, o klasėje Kęstas su Antanu laižosi. Kaip jam reaguoti? Kaip jam tai išaiškinti?"

Lietuvos muaythai federacija atsiribojo nuo tokių pasisakymų ir pamerkė bet kokios formos diskriminaciją: dėl amžiaus, rasės, lyties ar seksualinės orientacijos.

Dėl tokios įžeidžios pozicijos vaikino „TikTok" paskyra buvo užblokuota, būtent tai, pripažino jis vasario 18-ąją sportas.lt pasirodžiusiame interviu, labiausiai jį ir sujaudino.

„Tik pabudęs ryte pastebėjau, kad esu „pritagintas“ prie šimtų vaizdo įrašų – homoseksualai vaizdo įrašuose kalbėjo apie mane. Tai truko ganėtinai ilgai... Gal savaitę. 

Per tą laiką sulaukiau dėmesio tiek, kiek dar gyvenime nesu jo turėjęs. Net po pergalingų kovų nesu tiek SMS gavęs. Šįkart kiekvieną dieną sulaukdavau žinučių šimtais. 80 proc. jų buvo su palaikymu, o kita dalis grasino susidoroti ir siūlė man nusižudyti. 

Bet nei vienos tų žinučių nepriėmiau asmeniškai. Internetą laikau vieta, kurioje visi turi sparnus ir varžosi vienas su kitu „naglumu“. Žinutėmis aš nekariauju. Liūdniausia buvo, kad „TikTok’e“, kuriame turėjau 35 tūkst. sekėjų, mane užblokavo", - sportas.lt žurnalistui kalbėjo D. Dirkstys.
Naujesnė Senesni