Jungtinės Karalystės žvalgybos vadovas atsiprašė už laikmetį, kai bijota gėjų šnipų

Jungtinės Karalystės slaptosios žvalgybos tarnybos, dar žinomos kaip MI6, vadovas Ričardas Moore atsiprašė už diskriminaciją, pasireiškusią iki 1991 metų, kai į žvalgybą nebuvo priimami LGBTQ+ asmenys.

Ričardas Moore | Stop kadras



Vasario 16 dieną „Twitter" paskelbtame vaizdo įraše jis apgailestavo, jog dėl tokios neheteroseksualiems žmonėms nedraugiškos politikos Didžioji Britanija prarado galimybę, kad šalies labui dirbtų daugybė atsidavusių ir talentingų pareigūnų.

M16 vadovas atsiprašymui pasirinko vasarį - LGBTQ+ istorijos mėnesį. R. Moore tikino, kad taip jis siekia atiduoti pagarba tiems, kuriuos šis draudimas palietė.

Vaizdo įraše, kuris buvo paskelbtas praėjus 30 metų po draudimo panaikinimo, žvalgybos vadovas teigė, kad „dėl draudimo pareigingų, talentingų, visuomenei atsidavusių žmonių karjera ir gyvenimas buvo apsunkinti, nes buvo manoma, jog buvimas LGBTQ+ asmeniu yra nesuderinama su žvalgybos profesionalumu".

Tos pačios lyties santykiai Didžiojoje Britanijoje buvo dekriminalizuoti 1967 metais, tačiau prireikė dar 24 metų, kol Vyriausybė panaikino draudimą į tarnybą priimti LGBTQ+ asmenis.

R. Moore padėkojo dabar dirbantiems LGBTQ+ žvalgams už jų indėlį į Jungtinės Karalystės saugumą.



Parengta pagal BBC

Naujesnė Senesni