Pandemija LGBTQ+ jaunimui smogė kur kas labiau

Remiantis nauja LGBTQ+ pagalbos organizacijos „Just Like Us“ apklausa, LGBTQ+ jaunuoliai net 2 kartus dažniau jaučiasi vieniši ir nerimauja dėl savo psichinės sveikatos nei heteroseksualūs bendramžiai. Tai paaiškėjo organizacijai apklausus 2934 moksleivius iš įvairių vidurinių mokyklų Jungtinėje Karalystėje.

Asociatyvi iStockPhoto nuotr.


Nepriklausomas tyrimas atskleidė, kad daugiau nei pusė (55 proc.) mokinių, kurių amžius siekia nuo 11 iki 18 metų, kasdien nerimauja dėl savo psichinės sveikatos, o tuo metu ne LGBTQ+ jaunuolių, jaučiančių tokį nerimą, yra iki 26 proc.

Nerimą kelia tai, kad net 7 iš 10 LGBTQ+ jaunuolių nurodė, kad jų psichinė sveikata nuo COVID-19 sukeltos pandemijos tik blogėjo. O štai tarp heteroseksualių mokinių toks rodiklis siekia iki pusės, t. y. 5 iš 10 prakalbo apie pablogėjusią psichinę sveikatą.

Negana to, prie kasdienį nerimą vis dar kelia ir ne pandemijos metu egzistavusios problemos: homofobinės, bifobinės ir transfobinės patyčios, užgauliojimai, fizinis smurtas.

„Just Like Us“ vykdantysis direktorius Dominic Arnall paragino mokyklas labiau atkreipti dėmesį į savo LGBTQ+ mokinių savijautą ir pamėginti ją pagerinti.

Anot jo, dalis LGBTQ+ jaunuolių, gyvenančių su neigiamai prieš jų orientaciją nusiteikusiais artimaisiais, turėtų žinoti, kad yra mokytojų, į kuriuos jie gali kreiptis.

„Pandemija sunkus laikotarpis visiems, tačiau mūsų tyrimai aiškiai parodo, kad koronaviruso žala ir jos poveikis daromas ne vienodai“, - teigė D. Arnall.
Naujesnė Senesni