P. Gražulio politinė reklama kainavo dvigubai daugiau nei šis deklaravo

Itin nekorektiškais pasisakymais apie LGBTQ+ išgarsėjęs parlamentaras Petras Gražulis praėjusiais metais prieš Seimo rinkimus, mėgindamas pritraukti rinkėjų balsų, užsakė leidinio „Laisvas laikraštis Lietuvai" straipsnių, bet nepažymėjo to kaip politinės reklamos. Nedeklaruotos išlaidos siekė daugiau nei politikas išviso skelbė išleidęs rinkimams.

Stop kadras | Vaizdo įrašas iš „Youtube" kanalo „Atviras Seimas"


jarmo.net

redakcija@jarmo.net 


Tai buvo nustatyta VRK atlikto tyrimo metu.

Praėjusių metų gruodžio 29 dieną priimtas VRK sprendimas turėjo nuliūdinti reikalų su teisėsauga pastaruoju metu turintį P. Gražulį.

VRK pripažino „Laisvame laikraštyje Lietuvai" apie parlamentarą publikuotus tekstus, tarp kurių - ir straipsnis pavadinimu „LGBT pandemija", paslėpta politine reklama.

Sprendime konstatuojama, kad P. Gražulis politinės kampanijos finansavimo ataskaitoje nenurodė dalies politinės kampanijos išlaidų.

VRK skelbia, kad politinė reklama vien šiame leidinyje parlamentarui turėjo kainuoti daugiau nei 5 tūkst. eurų, tačiau iš viso jis deklaravo tik virš 4 tūkst. eurų siekiančias išlaidas politinei kampanijai.

Sprendimo tekstas


Rinkimus laimėjęs P. Gražulis iš savo asmeninių lėšų politinei kampanijai deklaravo skyręs 3 tūkst. 534,18 eurų. Dar 570 eurų, VRK duomenimis, paaukojo fizinis asmuo, taigi, iš viso parlamentaro politinės reklamos biudžetas, kaip jis pats deklaravo, siekė 4 tūkst. 104,18 euro.

Tuo metu VRK tyrimo metu suskaičiavo, kad iš viso politikas visos politinės kampanijos metu patyrė 8264,38 euro išlaidų.

Jarmo.net primena, kad praėjusių metų gruodį Seimas atėmė P. Gražulio teisinę neliečiamybę ir patenkino Generalinės prokuratūros prašymą leisti patraukti P.Gražulį baudžiamojon atsakomybėn ikiteisminiame turime dėl galimai neteisėtų politiko veiksmų.
Naujesnė Senesni