Homofobai Maldeikienę kala prie kryžiaus ir ragina mesti iš Bažnyčios, ši atkerta: „Išmokite skaityti"

Skundžiasi, kad ribojama jų žodžio laisvė skleisti neapykantą prieš LGBTQ+ bendruomenę, tačiau patys mėgina nutildyti kitaip mąstančius. Taip galima apibūdinti kai kuriuos partnerystės įstatymo ir Stambulo konvencijos kritikus. Abejotinos reputacijos dienraštis „Vakaro žinios" praneša, kad socialiniuose tinkluose plinta tikinčiaisiais prisistatančių asmenų kreipimasis į Bažnyčią dėl europarlamentarės Aušros Maldeikienės pasisakymų už Stambulo konvenciją ir Partnerystės įstatymą. Kreipimosi autoriai dėl tokio požiūrio reikalauja A. Maldeikienę šalinti iš Bažnyčios.
 
Jarmo.net koliažas


„Atsakydama į tokius ir panašius reikalavimus, informuoju, kad vis dažniau savo paskyrose skelbsiu Katalikų Bažnyčios dokumentus, kurie dažnai net neverčiami į lietuvių kalbą. Kalbėsiu ir rašysiu taip, kaip matau ir suprantu", - kovo 16 dieną „Facebook" paskyroje paskelbė A. Maldeikienė.

Europarlamentarė, praėjusią savaitę kalbėdama su portalu jarmo.net, teigė, kad Lietuvos vyskupai neretai savo homofobiškais pasisakymais klaidina visuomenę. 

„Skirtingai nuo Lietuvos vyskupų, aš moku skaityti. Kuo toliau, tuo labiau panašu, kad Lietuvos vyskupai nežino paskutinių Bažnyčios dokumentų arba jeigu žino, tai kalba priešingai ir ne itin gerai visuomenei paaiškina. Ten yra labai aiškiai pasakyta. Aš dokumentus skaitau. Man ištiesų Bažnyčia yra labai brangi. <...> Būtent kaip katalikė aš sakau tą patį, kad Kristus nepasiuntė manęs mokyti kitų gyventi", - sakė A. Maldeikienė. 

Politikė teigė nemananti, kad homofobija yra oficiali Romos katalikų bažnyčios pozicija.

„Romos katalikų Bažnyčia priešingai pasisako nei Lietuvos vyskupai. Įvairiuose dokumentuose yra sakoma, kad LGBT bendruomenės žmonės yra mūsų broliai ir seserys bei mes negalime jų mokyti. Jeigu jie yra praktikuojantys katalikai, jie vykdo savo dvasios tėvo nurodymus, ką su tuo daryti", - sakė A. Maldeikienė.

Tačiau dėl požiūrio, kad ir LGBTQ+ žmonės yra broliai ir seserys ir jų diskriminuoti negalima, A. Maldeikienę kai kurie tikinčiaisiais apsiskelbę veikėjai mėgina kalti prie kryžiaus. 

„Viešumoje pabrėždama esanti katalikė, ji akivaizdžiai išreiškia nepritarimą Bažnyčios mokymui, ypač šių dienų politiniame gyvenime aktualiais gyvybės ir šeimos klausimais. Šie klausimai yra katalikų politikų vertinimo pagrindiniai aspektai (Vatikano Tikėjimo mokslo kongregacija ir įvairių šalių, įskaitant JAV, vyskupų konferencijos). Sesė Kristuje palaiko abortus, genderizmo ideologiją, homoseksualų politinius siekius", - „Vakaro žinios" cituoja kreipimosi tekstą.

Aušra Maldeikienė | Facebook nuotr.


Praėjusią savaitę su portalu jarmo.net kalbėjusi A. Maldeikienė pakomentavo kunigo Algirdo Toliato pasakymą, kad reikia prieštarauti Stambulo konvencijai ir Partnerystės įstatymui bei prezidento Gitano Nausėdos reakciją į tai.

 „Tamsi minia moka garsiai rėkti, Lietuvoje geras fonas tylėti. <...> Ir tada išeina Nausėda ir pradeda verkti, kad kažkas kunigą, rašantį visiškus religinius kliedesius, kritikuoja", - stebėjosi politikė. 

Ji teigė diskutuojanti su kai kuriais Bažnyčios atstovais, kurie patys stebisi hierarchų pasisakymais. „Religijoje yra pudrintojų. Bet čia jo (G. Nausėdos, - jarmo.net) pasirinkimas. Jis išties ne Toliatą gina. Jis gina tai, ką jis įsivaizduoja teisingu. O kas tas teisinga, tai jis kriterijų nemokėtų pasakyti", - komentavo A. Maldeikienė. 

Paklausta, kas ją skatina palaikyti LGBTQ+ bendruomenę, ji teigė: „Absoliučiai nesuprantu, kodėl turėčiau smerkti kitus žmones dėl ko nors". 
Naujesnė Senesni