„Mūsų neištrinsi": Vilniuje ir Kaune - 10 naujų piešinių, palaikančių LGBTQ+ žmones

„Tu nesi vienas", „Mūsų neištrinsi" - skelbia vaivorykštės spalvomis išmarginti užrašai įvairiose Vilniaus ir Kauno vietose.  Net 6-iose skirtingose Kauno ir Vilniaus vietose šį savaitgalį buvo nupiešti LGBTQ+ bendruomenę Lietuvoje palaikantys simboliai, derinami su trispalvės vėliavomis. 

O. Stasiulevičiūtė skelbia, kad tokių piešinių nupiešta dešimt | Jarmo.net koliažas



Apie vieną piešinių Vingio parke, kurį užfiksavo vilniečiai, jarmo.net jau rašė šeštadienį. 

Trispalvė - tai ir mūsų vėliava | Facebook nuotr.


„Mes tai padarėm. Šį šeštadienį mes 6 skirtingose vietose Vilniuje ir Kaune nupiešėm daugiau nei 10 piešinių, palaikančių LGBTQ+ bendruomenę Lietuvoje", - socialiniuose tinkluose praneša viena iš šios gražios iniciatyvos autorių Ona Stasiulevičiūtė.

Iniciatyvoje dalyvavo daugiau nei 40 žmonių | Facebook nuotr.

 
Ji teigė, kad sužinojusi, jog Vilniuje, Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankirtoje esančioje požeminėje perėjoje nupiešta vaivorykštės vėliava buvo uždažyta trispalvės spalvomis, pasijuto „labai išsigandusi, įskaudinta ir pikta".


Vaivorykštė puikiai dera su Lietuvos vėliavos spalvomis | Facebook nuotr.

 
„Skaudu, kai tavo šalies vėliavą žmonės naudoja tave nutildyti. Žinau, kad dėl to, kas vyksta politikoje ir viešojoje erdvėje, ir kitiems LGBTQ+ bendruomenės nariams paskutinis mėnesis buvo psichologiškai sunkus - kiekvienas viešai išsakytas žodis paveikia realius žmones.

„Tu nesi vienas" - skelbia vaivorykštės spalvomis išmargintas užrašas | Facebook nuotr.

Bet meninis protestas yra galingas. Norėdami tiek palaikyti kitus, tiek padrąsinti patys save, susibūrėme pratęsti vaivorykštės piešimo perėjoje idėją. Mūsų tikslas - aiškiai ir ryškiai rodyti, kad egzistuojame Lietuvoje, kad mūsų negalima ištrinti, ir palaikyti kitus LGBTQ+ bendruomenės narius. Jūs nesat vieni.

Savo piešiniuose vaizduojam Lietuvos ir LGBTQ+ vėliavas kartu - jos abi yra mūsų", - rašė O. Stasiulevičiūtė.

„Mūsų neištrinsi" | Facebook nuotr.


Ji teigė, kad prie šios iniciatyvos įgyvendinimo prisijungė daugiau nei 40 žmonių.

Naujesnė Senesni