Nerimas JAV: Misisipės valstijoje pasirašytas įstatymas papiktino šimtus sportininkų

Jungtinėse Valstijose prezidentu tapus Joe Bidenui, valstybiniu lygmeniu imtos ginti žmogaus teisės. Tačiau susiduriama ir su iššūkiais.

Asociatyvi pexels.com nuotr.



Štai ketvirtadienį, kovo 11 d. Misisipės gubernatorius Tate'as Reevesas pasirašė įstatymo projektą, draudžiantį translyčių asmenų sportininkams varžytis jų lytį atitinkančiose sporto komandose. Toks sprendimas sulaukė visuotinio pasmerkimo - daugiau nei pusė tūkstančio sportininkų pakilo į kovą už translyčių žmonių teises.

Nacionalinė kolegiali sporto asociacija (angl. National Collegiate Athletic Association), kuri vienija kolegijų ir universitetų komandas, sportininkų yra raginama priešintis tokiam įstatymui.

Laiške asociacijai jį pasirašę sportininkai teigė esantys itin nusivylę dėl to, kad asociacija nesiėmė veiksmų mėgindama užkirsti kelią tokio įstatymo priėmimui. Esą tai rodo vis labiau kuriamą priešišką aplinką translyčiams sportininkams.

Tuo metu Nacionalinės kolegialios sporto asociacijos vadovų pareiškime teigiama, kad asociacija „ir toliau atidžiai stebi valstijų sprendimus, turinčius įtakos transseksualių studentų ir sportininkų dalyvavimui“.

Jie pabrėžė, kad įvairovė ir įtrauktis gerina mokymosi aplinką bei skatina remti visų sportuojančių studentų gerovę.
Naujesnė Senesni