Ispanijoje translyčių bendruomenė streikuoja dėl nepriimamo svarbaus sprendimo

Ispanijoje vėluojant priimti įstatymą, kuris leistų piliečiams be specialios diagnozės teisiškai pripažinti jų kitokią lytį nei biologinė, translyčių bendruomenės aktyvistai jau trečią dieną tęsia bado streiką.
 
Ispanijoje vyksta streikas | Mar Cambrolle Jurado/Twitter nuotr.



Šimtai žmonių trečiadienį, kovo 10 dieną susirinko į deputatų Madride suvažiavimą pranešdami apie savo ketinimus surengti bado streiką ir tęsti jį iki tol, kol įstatymas bus patvirtintas.

Dalyje šalių, pavyzdžiui, Airijoje, Maltoje, Islandijoje, Norvegijoje, Portugalijoje, Belgijoje piliečiai pagal galiojančius lyties pripažinimo įstatymus gali deklaruoti savo lytį neprivalėdami gauti specialios gydytojo diagnozės. Dėl tokios galimybės šiuo metu kovojama ir Ispanijoje.

Streiko dalyviai žingsniuodami Madrido gatvėse skanduoja šūkius reikalaudami nedelsiant priimti įstatymą ir neatsitraukia.

Jie Ispanijos ministrą pirmininką Pedro Sánchezo kaltina blokuojant naująjį translyčių teisių įstatymą. Tuo metu ministro pirmininko pavaduotoja Carmen Calvo sakė, kad leidus pripažinti lytį nereikalaujant diagnozuoti transeksualumo, esą būtų pakenkta moterų teisėms. Tačiau toks argumentas, sako žmogaus teisių aktyvistai, yra melagingas ir neturintis pagrįstų įrodymų.

Naujesnė Senesni