P. Gražulis mitinge sulaukė akibrokšto: „Šūdus šneki, Gražuli"

Trečiadienį prie Seimo vykusio mitingo metu kalbėjęs parlamentaras Petras Gražulis, pagarsėjęs homofobiškais pasisakymais, sulaukė vieno iš minioje stovėjusio vyro frazės: „Šūdus šneki, Gražuli". Pasirodo, taip Seimo nariui pasakęs vyras yra humoristas Paulius Ambazevičius. Po tokios replikos jį apsupo žurnalistai. 

P. Ambrazevičius kritikavo P. Gražulio kalbą prie Seimo | Jarmo.net koliažas

P. Gražulis trečiadienį prie parlamento vykusiame mitinge piktinosi į Seimą išrinkta „Laisvės partija", kuri pareiškė ginsianti žmogaus teises, atstovausianti ir LGBTQ+ bendruomenę. 

P. Ambrazevičius po mestos frazės žurnalistams sakė, kad Lietuva yra demokratiška valstybė, todėl P. Gražulis gali kalbėti mitinguose, tačiau jis pats taip pat gali pareikšti, kad politikas „šūdus šneka". 

Vaizdo įrašą paviešino „Liaudies partijos" atstovė Nendrė Černiauskienė. 

„Sveiki, ko be lazdos?" - tokį klausimą, kurį užduodantis P. Ambrazevičius užfiksuotas tame pačiame vaizdo įraše, N. Černiauskienei pateikė humoristas. 

Taip jis priminė N. Černiauskienės dalyvavimą LRT debatų laidoje, transliuotoje praėjusiais metais prieš Seimo rinkimus. Tąkart politikė rinkėjų agitacijai pasitelkė lazdą ir demonstravo ją eteryje.  

„Mano filosofija yra tokia, kad jeigu matai, kad žmogus kokį šūdą šneka ar daro, reikia jam tai pasakyti į akis, tiesiai, nes niekas taip neveikia, kaip viešas sugėdinimas. Su tokiu nusiteikimu esam su žmona apsižodžiavę ir iš Kovo 11-osios minėjimo pavarę Mindaugą Murzą su jo šūdnaciukais, esu įsivėlęs ne į vieną apsižodžiavimą su įvairių krypčių radikalais, bet visada jaučiausi ir jaučiuosi, kad kažkas jiems turi pasakyti, nes jeigu visi tylės, tai atrodys, kad pritaria.

Tokia įžanga į nutikimą šiandien. Smagiai prasimyniau, šilta, paukščiukai čiulba, važiuoju jau link namų Gedimino prospektu, žiūriu, prie Seimo kažkoks kipišas, apie kurį negirdėjau (sunku dabar sekti tuos mitingus, kai kasdien daro).

Sakau, priartėsiu, žiūriu, kalba Petras Gražulis, tas garsusis šeimos vertybių gynėjas, rinktinis kuilys, nuolatinis STT tyrimo objektas, pseudodisidentas (kaip kažkas sakė - „tiek Lietuvoje sovietmečiu grindų nebuvo, kiek dabar pogrindininkų matome"). Kas nutiko toliau - pamatysite šiame vaizdo įraše", - savo „Facebook" paskyroje rašė humoristas. 
Naujesnė Senesni