P. Gražulis pasidžiaugė homofobija ir sulaukė atkirčio: priminė politikui apie pusnuogį vyrą už jo nugaros

Parlamentaras Petras Gražulis, nors ir praradęs savo politinę įtaką, tačiau išlieka homofobiškų pažiūrų. Tiesa, vyras praėjusių metų gruodžio mėnesį buvo prigautas nuotoliniame Seimo Kultūros komiteto posėdyje - už jo nugaros pasirodė pusnuogis vyriškis, padėjęs politikui susitvarkyti kompiuterį. 

Jarmo.net koliažas


Priminė pusnuogį vyriškį

Kita vertus, Seimo narys P. Gražulis vis tiek stengiasi sudaryti įspūdį, kad itin prieštarauja homoseksualiems santykiams ir bet kokios LGBTQ+ asmenų šeiminės padėties įteisinimui.

Pirmadienį savo „Facebook" paskyroje P. Gražulis džiaugėsi popiežiaus pareiškimu, kad esą  homoseksualūs žmonės daro nuodėmę „pasirinkdami" tokią orientaciją, esą jų santykiai neatitinka „Dievo plano". 

Tuo metu P. Gražulio siekis sulaukti palaikančių komentarų po įrašu taip pat neatitiko LGBTQ+ teises palaikančių žmonių „plano". 

Ekrano nuotr.

Vienas iš komentatorių įkėlė nuotrauką, kurioje matyti ekrano kopija, pasklidusi socialiniuose tinkluose po gruodžio mėnesį įvykusio P. Gražulio fiasko, kai už jo nugaros pasirodė pusnuogis vyras. Komentaras buvo paslėptas.


Po to, kai gruodį Seimo Kultūros komiteto posėdyje prie P. Gražulio prisiartino vyras, vaizdas netrukus dingo.

Tuo metu kontaktai tarp žmonių buvo itin apriboti, susitikti tarpusavyje galėjo tik vieno šeimos ūkio nariai, tad už jo nugaros pasirodęs pusnuogis vyras sukėlė daug klausimų. 

P. Gražulis aiškinosi, kad prie Kultūros komiteto posėdžio prisijungė tuo metu, kai buvo Seimo viešbutyje, tačiau paaiškinti, kas buvo už jo nugaros, vengė.  


Problemos dėl paslėptos reklamos

Bet tuo politiko problemos nesibaigė. Praėjusių metų gruodžio 29 dieną VRK priėmė sprendimą, pagal kurį nusprendė „pripažinti leidinyje „Laisvas laikraštis Lietuvai“ paskelbtas publikacijas paslėpta politine reklama” ir nutarė, kad P. Gražulis pažeidė rinkimų įstatymus.

Pats politikas prieš tai deklaravo, kad rinkimų kampanijai jam atsiėjo kiek daugiau nei 4 tūkst. eurų, o VRK patikslino, kad išties Petras Gražulis, suskaičiavus įkainius už paslėptą reklamą, iš viso patyrė virš 8 tūkst. eurų išlaidų.

Naujesnė Senesni