Po tamsos - aušra: Ganoje policijos persekiojimą patyrę LGBTQ+ aktyvistai keliasi

Naujoji LGBTQ+ teisių organizacija, Ganoje įkūrusi bendruomenės centrą, tapo homofobiškos šalies policijos ir Vyriausybės taikiniu. Tačiau šalies valdžia, mėgindama sugriauti organizaciją, tikriausiai nesitikėjo, kad LGBTQ+ Ganos aktyvistai nepasiduos. Po to, kai į biurą įžengę policijos pareigūnai uždarė centrą, pradėtos rinkti lėšos, kurios bus skirtos organizacijos prisikėlimui.

A. Kofi Donkoras | Stop kadras


„LGBT+ Rights Ghana“ - tai viena didžiausių Ganos LGBTQ+ organizacijų, kuri šių metų pradžioje atidarė savo biurą ir įrengė saugią LGBTQ+ asmenims erdvę. Tačiau vadinamieji „šeimos vertybių“ gynėjai paragino teisėsaugą suimti šios organizacijos narius, o vadovą - nubausti. Plačiau apie tai skaitykite šioje publikacijoje: Ganos Vyriausybė prieš žmogaus teisių aktyvistus pasiuntė saugumo pajėgas

Policija kartu su šalies vidaus saugumo pajėgomis surengė reidą ir vasarį įžengę į biurą jį uždarė.

Ganoje homoseksualūs santykiai vis dar išlieka neteisėti, o LGBTQ+ teisių organizacijos įkūrėjas Ganoje Alexas Kofi Donkoras žiniasklaidai pasakojo, kad baiminasi dėl savo saugumo.

Tačiau Ganos valdžia, nukreipusi šalies įstatymus ir teisėsaugą prieš LGBTQ+ piliečius, jų palaužti nesugebėjo. „LGBT+ Rights Ghana" lėšų rinkimo platformoje „GoFundMe“, paskelbė renkanti pinigus homofobų apiplėštam bendruomenės centrui atstatyti.

Ši organizacija deklaruoja siekianti apsaugoti ir paremti Ganos LGBTQ+ bendruomenės narius, kurie yra finansiškai suvaržyti.

„Ši (lėšų rinkimo) iniciatyva yra ilgalaikė paramos sistemos dalis, skirtos Ganos LGBTQ+ bendruomenės kovai (už lygybę)“, - teigė „LGBT+ Rights Ghana".
Naujesnė Senesni