Prezidentas dėl Partnerystės įstatymo Seimą ragina susitarti

Dėl partnerystės įteisinimo svarbu susitarti Seime ir šitas procesas turi „įgyti teisinę išraišką“. Taip sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Gitanas Nausėda | Prezidentūros nuotr.


„Kol kas įstatymo projektų, kuriuos Seimas imasi svarstyti, mes nematėme, žinome, kad yra keletas variantų, kurie gali būti svarstomi, ir aš labai tikiuosi, kad šių projektų atžvilgiu būtų sutarimas Seime. Nebūtinas šimtaprocentinis sutarimas, bet kiek galima platesnio sutarimo būtina ieškoti, nes tai atspindės ir tam tikrą sutarimą visuomenėje“, – per spaudos konferenciją antradienį sakė prezidentas.

BNS praneša, kad šalies vadovas antradienį susitiko su Seimo valdyba aptarti pavasario sesijos darbų programos, vienas iš planuojamų klausimų yra partnerystės instituto įteisinimas. Projektas kol kas nėra registruotas.

„Aš kaip prezidentas atidžiai seksiu šitą procesą ir manau, kad jis pagaliau turi įgyti teisinę išraišką, ko anksčiau nedarėme, vengėme šitų klausimų sprendimo, todėl iniciatyvos šituos klausimus pagaliau atnešti į Seimo plenarinį posėdį ir priimti dėl jų sprendimus yra visiškai sveikintinos“, – teigė šalies vadovas.

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska interviu BNS teigė, kad projektą rengia Laisvės partija ir jos atstovas, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius. Ministrė tuomet pabrėžė, kad reglamentavimas aktualus ne tik vienalytėms, bet ir heteroseksualioms poroms, šiuo metu neturinčioms alternatyvų santuokai.
Naujesnė Senesni