Rasizmo ir homofobijos skandalas Amerikos televizijoje: Sharon Osbourne užgriuvo rimti kaltinimai

Populiarios Amerikos televizijos CBS pokalbių laidos „The Talk" vedėja Sharon Osbourne išgyvena skandalą. Net keli darbuotojai metė jai kaltinimus dėl jos homofobiškų ir rasistinių komentarų apie savo bendradarbius. Kartu su ja dirbantys žmonės žurnalistams pasakojo, kad S. Osbourne vedama laida yra „toksiška darbo vieta".

Sharon Osbourne | Facebook nuotr.


Dar praėjusią savaitę S. Osbourne laidoje „The Talk" įsivėlė į karštus debatus su kita laidos vedėja Sheryl Underwood besaiškindama, kodėl palaiko savo ilgametį draugą Piersą Morganą, kuris buvo apkaltintas rasizmu, kai šis savo vedamoje laidoje „Good Morning Britain" pakomentavo princo Harry ir Meghan interviu su Oprah Winfrey ir dėl to jo veikla programoje buvo sustabdyta.

„Jaučiu, kad mane netrukus pasodins į elektros kėdę, nes turiu draugą, kuris, daugelio žmonių manymu, yra rasistas, todėl ir mane tai paverčia rasiste?“ - laidoje klausė S. Osbourne.

Kilęs aršus ginčas ir jo metu pasakytos frazės iš S. Osbourne lūpų papiktino ne vieną laidos žiūrovą, dalis juodaodžių žmonių pasijuto įžeisti

Vėliau S. Osbourne paskelbė atsiprašymą sakydama, kad „jautėsi apakusi“ ir leido sau būti užvaldoma baimės ir pykčio.

CBS dėl laidos vedėjų ginčo atlieka vidinį tyrimą, kurį laiką pokalbių šou buvo nutrauktas, tačiau turėtų būti vėl transliuojamas kitą savaitę. Tiesa, ar joje žiūrovai išvys S. Osbourne, kol kas nežinia. Moteris teigė nežinanti, ar nori į ją grįžti.

Kilusi diskusija neatslūgo ir netrukus S. Osbourne užgriuvo kaltinimų bangą dėl elgesio su skirtingų tapatybių ir tautybių kolegomis.

Daugiau nei 10 neįvardytų šaltinių žiniasklaidai teigė, kad S.Osbourne ne kartą yra leptelėjusi itin užgaulius ir įžeidžius pareiškimus. Apie vykdomąją prodiuserę Sara Gilbert, kuri yra homoseksuali, esą S. Osbourne atsiliepė homofobiškai.

Kaltinimai dėl nepagarbaus elgesio pareikšti antradienį žurnalisto Yasharo Ali parašytoje istorijoje, kurioje cituojamas buvusęs „The Talk“ laidų vedėjas Leah Reminis, taip pat buvo pakalbinti kiti šaltiniai. 

Parengta pagal BBC ir „LGBTQ Nation"

Naujesnė Senesni