Konservatyvaus Nigerijos prezidento patarėjas sužinojo - jo sūnus yra homoseksualus

Doyinas Okupe buvo konservatyvaus kadenciją baigusio Nigerijos prezidento padėjėjas. Šioje šalyje homoseksualiems asmenims gresia laisvės atėmimas iki 14 metų. Nepaisant to, iš iš čia kilusi LGBTQ+ bendruomenė ryžtasi prabilti atviriau. Šių metų pradžioje D. Okupe sūnus Bolu socialiniuose tinkluose atskleidė esantis homoseksualus.

Ekrano nuotr.



Interviu „Vanguard News“ D. Okupė papasakojo, ką galvoja apie savo 27 metų sūnų Bolu. 

Bolu sukrėtė savo gimtąją šalį, kai „Instagram“ paskyroje paskelbė nuotrauką, kurioje matyti vaivorykštės spalvomis išmargintus šortus dėvintis vaikinas, rankose už nugaros laikantis LGBTQ+ simboliu tapusią vaivorykštės vėliavą. Bolu įraše trumpai parašė: „Taip, aš gėjus"

Homoseksualumo tema Nigerijoje išlieka tabu. 2015 metais atlikta apklausa parodė, kad net 87 proc. Nigerijos gyventojų mano, kad homoseksualumas yra nenatūralus.

Šiuo metu Bolu gyvena Paryžiuje, kuriame įgijo išsilavinimą verslo srityje. Būtent mokslai, anot D. Okupė, jo sūnų ir pastūmėjo iškeliauti į Europą.

D. Okupė pareiškė, kad būtent gyvenimas Europoje turėjo įtakos jo savo sūnaus seksualinei orientacijai. Vyras, kuris save laiko kriščionimi, pasakojo, kad Bolu mama jam nuo mažens leido kartu su ja vykti į užsienį.

„Padariau didžiausią klaidą išsiųsdamas jį į Prancūziją, nes tai itin liberali visuomenė“, - tęsė D. Okupė.

Tačiau ši „klaida" Bolu leido nebesislapstyti ir atskleisti pasauliui savo tapatybę.

Parengta pagal „LGBTQ Nation"

Naujesnė Senesni