Dėl homofobiškos reklamos B. Sabatauskaitė įžvelgia pažeidimą

Klaipėdos sporto klubas „Kangoo Club Lietuva", šios savaitės pradžioje paskelbęs homoseksualius asmenis įžeidžiantį klipą, kuriame skambėjo homofobiški išsireiškimai ir šoko anti-LGBTQ+ iniciatyvomis išgarsėjęs Seimo narys Petras Gražulis, galimai pažeidė Lygių galimybių įstatymą.

Birutė Sabatauskaitė | Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. – Olga Posaškova)

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Sporto klubo atstovai, žurnalistams išplatinę vaizdo klipą ir pranešimą spaudai, dėstė esantys nusivylę Vyriausybės veiksmais, nes esą jai LGBTQ+ bendruomenė rūpi labiau nei sporto klubai. 

Tą pačią dieną, kai klipas pasirodė viešoje erdvėje, jis buvo pašalintas, o „Kangoo Jumps" biuras Londone paskelbė atsiprašymą. Įmonės darbuotojai, kūrę šią reklamą, buvo atleisti.

Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė teigia, kad vaizdo įrašas, kuriame reklamuojami spyruokliuojantys batai, potencialiai vertintinas kaip pažeidęs Lygių galimybių įstatymą.

„Įmonė reklamuoja savo paslaugas naudodama ir skleisdama informaciją, kuri žemina asmenis dėl jų lytinės orientacijos“, – žurnalistams antradienį paaiškino B. Sabatauskaitė.

Lygių galimybių įstatymas numato, kad reklamuojant prekes ar paslaugas būtina užtikrinti, kad reklamoje nebūtų išreiškiamas pažeminimas, paniekinimas arba teisių apribojimas ar privilegijų teikimas lyties, rasės, tautybės, pilietybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės, religijos pagrindu ir nebūtų formuojamos visuomenės nuostatos, kad dėl šių požymių asmuo yra pranašesnis ar menkesnis už kitą.

Naujesnė Senesni