Homofobišką reklamą su P. Gražuliu paskelbę treneriai atleisti, bet kreipėsi į teisininkus

Homofobišką reklamos klipą šią savaitę paskelbę Klaipėdos „Kangoo Club Lietuva" treneriai ir jų vadovas Tadas Romeika atleisti iš darbo. Petrą Gražulį, šokantį skambant dainai „Kas nešokinės, tas py*eras", pakvietę nusifilmuoti ir taip parduodamus batus reklamavę įmonės darbuotojai sužinojo, kad „Kangoo Jumps" biuras, įsikūręs Londone, atėmė iš jų licenciją. 

Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


T. Romeika naujienų portalui lrytas.lt dėstė: „Ši daina yra gavusi apdovanojimų, grojusi mūsų radijo stotyse. Kodėl prieš 20 metų šita daina galėjo skambėti viešai, visi galėjo šokti, o dabar negali?"

Tiesa, į šį klausimą dabar jau buvusiam „Kangoo Club Lietuva" vadovui gali atsakyti Valstybinė Lietuvių kalbos komisija, po jarmo.net kreipimosi kovo mėnesį nusprendusi, kad žodis „pederastas", nuo kurio kildinamas ir terminas „py*eras", yra užgaulus, nukreiptas į homoseksualius asmenis ir dėl to yra nevartotinas bendrinėje kalboje. 

Homofobišką išpuolį pasmerkė ir „Kangoo Jumps" atstovai, kurie teigė, kad net sunku paaiškinti, kaip stipriai jie nusivylė savo darbuotojais Lietuvoje. 

Tuo metu T. Romeika teigė, kad dėl to, jog buvo atimta licencija, vaizdo klipe nusifilmavę treneriai ir jis kreipėsi į teisininkus bei šiuo metu laukia jų nuomonės. 

Tiesa, su teisėsauga reikalų buvęs „Kangoo Club Lietuva" vadovas gali turėti ir pats - filmuojant vaizdo įrašą Klaipėdoje, šalia Jono kalnelio, skambėjo necenzūriniai žodžiai, be to, klausimų kelia ir tai, ar susirinkę treneriai, šokę vienas šalia kito, nepažeidė karantino reikalavimų, draudžiančių būriuotis. 

Tad, kaip jau anksčiau portalui jarmo.net patvirtino Klaipėdos apskrities policijos atstovai, pareigūnai aiškinsis, ar nebuvo pažeista viešoji tvarka, kiti įstatymai.
Naujesnė Senesni