Karolis Vincentas Jachimavičius. Už tradicinį homoseksualumą!

Antikinį. Tai galimybė homoseksualams rasti sutarimo tašką su tradicionalistais. Juk homoseksualumas irgi tradicinis, visada toks pats kaip buvo, tik detalės skiriasi.


Šis piešinys duotojamas 500 m. pr. m. e.

Karolis Vincentas Jachimavičius

rašytojas, žurnalistas


Aš čia atėjau apie pastarųjų savaičių fleiminimus pašnekėt. Partnerystės įstatymas, kurį remia ir Nausėda, ir kuris būtų įžanga į homoseksualų šeimų legalizavimą, Seime sesijos metu bus svarstomas. O Stambulo konvencija, kur LGBTAlfabet net nepaminėtas, kuriuo siekiama stabdyti smurtą prieš moteris, net neįtrauktas į svarstymą. Visuomenė nesupras smurto stabdymo?

Nes Stambulo konvencijoj paminėta kažkokia socialinė lytis, kurią legalizuos ir visiems bus šakės! 

„Gender" taip išversta - socialinė lytis. O „gender" Konvencijoje tik apibrėžtas kaip socialiai sukonstruotos normos. Šitas dalykas visada buvo legalus. Visi tie nusistatymai, kad vyrai turi valgyti mėsą, o moterys saldžiai, vyrai turi gaut maisto, o moterys jį paruošt, statybininkai turi būti vyrai, o siūti turi moterys, yra ne kas kita, o „genders" - lytiškumo priskyrimas pagal vaidmenis. 

Jeigu tu kirpėjas ir šneki emocionaliai, tai tu ne vyras, lauk pas bobas. Genderizmas senas kaip pasaulis, visa tradicionalistų pasaulio pabaigos pilis stovi ant genderizmo.

Stambulo konvencijos bėda yra ta, kad jie kalba ne apie „sex", o apie „gender equality". „Gender" patys apibrėžia kaip socialinius konstruktus. Dalykus, kurie turi padaryt vyru iš jau gimusio vyru. 

Bet tame ir yra seksizmo šaknys. Sėdi du seksistai šeimoj - vyras turi mėgt mėsą, moteris - salotas - ir jie abu sutaria. Tai jau „gender equality". Kur „by default" vyras valdovas. Tai Stambulo konvencija pagal apibrėžimus yra bergždžia. Bet prieš smurtą visgi šneka. Lygybės neatneštų, bet daužynes stabdytų.

Ar suprantat? Vyras laikomas vyru, jeigu jis medžioja. Jeigu jis verkia dėl kačiukų, tai jis boba, transgenderis kažkoks, daro bobiškus dalykus. 

Tai yra genderizmas, „gender equality". Bet „gender equality" yra tik pavadinimas, nes pagal jį vyras eina pirmiau, jis protas, jis šeimos galva, „there's no equality in gender equality, in stereotype equality".


Ekrano nuotr.




Dabar pažiūrėkit į Raskevičiaus ekrano nuotrauką.

Jis čia teigia, kad jis yra gėjus tik todėl, kad jis sėdi pamaiviškai. Lygiai tą patį sako tradicionalistai - jeigu tu nesėdi kaip vyras, esi boba, esi gėjus. 

Raskevičius yra sexist. Kaip ir dauguma gėjų. „Jeigu esi švelnus - esi feminine, jeigu esi grubus - esi real man". 

Tai ta pati tradicionalistų daina. Tik su daug spalvų.

Tradicionalistai yra tokie durniai, kurie argumentuoja tuo, kad jų šeimos yra tradicinės. Neva gerai vien dėl to, kad tradicija. Neva paprotys „by default" yra geras. Jeigu yra tradicija apipjaustyt moteris, reiškia, ji gera. Nes tradicija. Turim daryt kaip Vytautas Didysis darė, protėviai yra šventi.

Bet sakydami „tradicinės šeimos" jie legalizuoja gėjų šeimas. Nes jeigu yra tradicinės, tai dar yra netradicinės šeimos. „Jūsų". Jeigu visas alus būtų tamsus, niekas nesakytų tamsus alus, būtų tik alus, tamsus alus tam, kad atskirt jį nuo kitokių.

Man visai neaiški iš Raskevičiaus nuotraukos jo orientacija. Aš irgi kartais taip sėdžiu, bet nesiorientuoju nei į kairę, nei į dešinę, nei į viršų, nei į apačią. Aišku tik kad jis seksistas.

Ar atsiras čia kokia mergina, kuri siūt moka? Man kelnes reikia pataisyt.


Rubrikoje „Pozicija" skelbiamos autorių įžvalgos ir nuomonės. Turite ką pasakyti? Rašykite e. p. redakcija@jarmo.net

Naujesnė Senesni