Aušrinė Norkienė žada - Seimo etikos sargai imsis P. Gražulio

Seimo narys Petras Gražulis, sekmadienį Klaipėdoje nusifilmavęs reklaminiame sporto klubo vaizdo įraše, kuriame skamba LGBTQ+ bendruomenę įžeidžiantys žodžiai, sulaukė atkreipė ne tik policijos pareigūnų, bet ir Seimo etikos sargų dėmesį.

Aušrinė Norkienė | Seimo kanceliarijos/Olgos Posaškovos nuotr. 

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė, valstietė Aušrinė Norkienė portalui lrt.lt komentavo, kad vaizdo įrašo nemačiusi, tačiau dėstė, kad situacija bus nagrinėjama artimiausiama posėdyje.

„Kol kas gyvename laisvoje šalyje, tai renkamės sau patinkančią muziką. Mes jo skonio turbūt jau nepakeisime. Kokie tie įrenginiai – reikėtų pasižiūrėti. Reikėtų pažiūrėti kontekstą. Trečiadienį – Etikos ir procedūrų komisija, tad jeigu pažiūrėsime atidžiau, galbūt aptarsime. Kadangi komisija bendrai sprendžia, tai padiskutuojame apie tokius atvejus, kurie buvo visuomenėje, žiniasklaidoje“, – lrt.lt cituoja A. Norkienę.

Jarmo.net jau rašė apie tai, kad sekmadienį praeiviai užfiksavo, kaip Klaipėdoje, netoli Jono kalnelio šalia Dangės upės vyrų apsuptyje šoko P. Gražulis. Skambanti necenzūrinės leksikos daina papiktino praeivius, tad jie situaciją užfiksavo. 

Pirmadienį Klaipėdoje veikiantis sporto klubas „Kangoo Club Lietuva” išplatino pranešimą apie tai, kad „Youtube" platformoje klubo atstovų paskelbtame vaizdo įraše reiškia nepasitenkinimą karantino suvaržymais. 

Pranešime spaudai, be kita ko, buvo minimi ir homoseksualūs asmenys. 

„Esame pasipiktinę vykstančiais procesais Seime -registruojamais projektais, kai šiuo metu dėmesys sutelkiamas į kišimąsi į vaikų auklėjimą taip, kaip jį supranta homoseksualai, kitaminčių persekiojimą, griežtus draudimus reikšti savo nuomonę, narkotinių medžiagų legalizavimą ar net svarstymus, kaip suteikti leidimą keisti vaikų lytis", - dėstoma rašte, kuris buvo išsiųstas įvairioms žiniasklaidos priemonėms. 

Jarmo.net susisiekus su klubo vadovu Tadu Romeika, šis teigė, kad klipas, kuriame skamba tokie žodžiai „kas nešokinės, tas py*eras", nėra nukreiptas į LGBTQ+ bendruomenę.
Naujesnė Senesni