Homofobišką klipą paskelbęs Klaipėdos sporto klubas atsiprašo. Ar nuoširdžiai?

Pirmadienio rytą paskelbę pranešimą spaudai, kuriame piktinosi, jog valdžiai labiau rūpi LGBTQ+ bendruomenė nei verslas, Klaipėdos sporto klubas „Kangoo Club Lietuva" vakare išplatino atsiprašymą. Po kilusios pasipiktinimo audros, kai klubo socialinių tinklų - „Youtube", „Facebook" - paskyrose buvo paskelbtas reklaminis muzikos klipas, kuriame skambant dainai „Kas nešokinės, tas p*deras" šoko ir Seimo narys Petras Gražulis, klubo atstovai teisinasi tenorėję atkreipti dėmesį į verslo patiriamus sunkumus karantino metu. Šiuo metu vaizdo įrašas iš klubo paskyros jau pašalintas.

Ar P. Gražulis gavo atlygį už pasirodymą klipe, klubo atstovai neatskleidžia | Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Dabar sportas ir sveikatingumas mažiau svarbus nei LGBT pageidavimai?" - buvo klausiama pirmadienio rytą klubo atstovų išplatintame pranešime spaudai, taip pat laiške žurnalistams prisegtas ir skandalingas muzikos kūrinys bei klipas. 

„Esame pasipiktinę vykstančiais procesais Seime - registruojamais projektais, kai šiuo metu dėmesys sutelkiamas į kišimąsi į vaikų auklėjimą taip, kaip jį supranta homoseksualai", - tame pačiame žurnalistus pasiekusiame laiške pareiškė sporto klubo atstovai.

Klipe skambėjo LGBTQ+ bendruomenę įžeidžiantys žodžiai | Stop kadras


Tiesa, po to, kai jarmo.net susisiekė su „Kangoo Club Lietuva" vadovu Tadu Romeika, šis teigė, kad vaizdo klipas nebuvo nukreiptas prieš LGBTQ+ bendruomenę. Plačiau apie tai skaitykite čia: Klaipėdos sporto klubui publikavus klipą su P. Gražuliu apie „py*erus”, įvykį aiškinsis policija

Pirmadienio vakarą sporto klubas socialiniuose tinkluose išplatino pranešimą. 

„Apgailestaujame, kad šiandien pasirodęs vaizdo įrašas sukėlė tiek daug neigiamų reakcijų ir komentarų, - rašoma pirmadienio vakarą paskelbtame „Kangoo Club Lietuva" pareiškime. - Nuoširdžiai atsiprašome tų, kuriuos šis vaizdo įrašas palietė ar kitaip sutrikdė veiklą. Norime jums pasakyti, kad mūsų tikslas nebuvo įžeisti ar kitaip sumenkinti asmenų grupių, mūsų tikslas buvo atkreipti valdžios dėmesį į šiuo metu aktualius klausimus – pandemijos sukeltus veiklų ribojimus".

Pirmadienio vakarą klubo atstovai išplatino atsiprašymą | Ekrano nuotr.

Klaipėdos apskrities policijos atstovai jarmo.net patikino rinksiantys informaciją, ar nebuvo pažeista viešoji tvarka, kiti teisės aktai. 

Tolerantiško jaunimo asociacija (TJA) išplatintame pareiškime paragino policijos pareigūnus principingai sureaguoti į šį galimai įvykdytą neapykantos kurstymą. 

„Raginame Lietuvos policiją ištirti situaciją uostamiestyje, kai viešoje erdvėje, girdint praeiviams, šalia vaikų sporto erdvės skambėjo necenzūrinės leksikos muzikos kūrinys, kuriame vartojami LGBTQ+ bendruomenę žeminantys žodžiai.

Asociatyvi Brielle French/Unsplash nuotr.


Neapykantos kalba apima ne tik tiesioginį raginimą susidoroti, bet ir pajuokas, patyčias iš tam tikrų visuomenės grupių. 

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tokie veiksmai žalos nedaro, tačiau išties jie itin neigiamai paveikia tos bendruomenės, iš kurios tyčiojamasi, emocinę sveikatą bei galiausiai gali paskatinti fizinius išpuolius prieš ją.

Meilė neturi tapti taikiniu", - rašoma TJA pareiškime. 

„Apmaudu, kad nuo 2013 m. netoli tepasistūmėjome", - į homofobišką klipą sureagavo ir Lietuvos gėjų lygos atstovai, prisiminę 2013 metais įvykusį incidentą, kai frazę „kas nešokinės, tas p*deras" ėmė skanduoti net tik vyrų krepšinio rinktinę pasitikęs būrys gerbėjų, bet ir patys krepšininkai.
Naujesnė Senesni