Klaipėdos sporto klubui publikavus klipą su P. Gražuliu apie „py*erus”, įvykį aiškinsis policija

Necenzūrinės leksikos muzikos kūrinio, kuriame skamba tokie žodžiai „kas ne šokinės, tas py*eras”, klipe nusifilimavęs homofobiškų pažiūrų Seimo narys Petras Gražulis reklamuoja sveikatingumo centrą ir sporto klubą „Kangoo Club Lietuva”. Pačiame klubo „Youtube” kanale paskelbtas vaizdo klipas, kuriame užgauliu žodžiu apibūdinami LGBTQ+ bendruomenės nariai. Tačiau portalui jarmo.net kalbėjęs „Kangoo Club Lietuva” vadovas Tadas Romeika teigė nieko įžeidžiančio neįžvelgiantis.

Sporto klubo „Youtube" kanale pasirodė klipas, kuriame nusifilmavo P. Gražulis | Stop kadras

Jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnai nurodė, jog pranešimo apie šį, galimai, renginį gauta nebuvo. Tačiau mes užregistruosime Jūsų atsiųstą pranešimą ir patikslinsime informaciją buvo ar nebuvo padaryti viešosios tvarkos ar teisės pažeidimai”, - portalą pirmadienį jarmo.net informavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Andromeda Grauslienė | klaipeda.policija.lrv.lt nuotr.


Jarmo.net anksčiau pirmadienį jau rašė apie tai, kad Klaipėdoje, šalia Dangės upės, netoli Jono kalnelio sekmadienį skambėjo necenzūriniai žodžiai – susirinkusį vyrų būrį, šokusį skambant dainai „Kas nešokinės, tas p*deras”, užfiksavo praeiviai. Šis vaizdo įrašas pasklido socialiniuose tinkluose, jį paskelbė muzikos prodiuserė Neringa Zeleniūtė. Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai portalą jarmo.net informavo jokio leidimo panašiam renginiui sekmadienį nebuvo išdavę.

Susisiekus su „Kangoo Club Lietuva” vadovu Tadu Romeika, šis teigė, kad pirmadienį klubo „Youtube” paskyroje paskelbtas klipas nėra nukreiptas į LGBTQ+ asmenis.

-Kokią žinią norėjote paskleisti? – jarmo.net pasiteiravo T. Romeikos.

-Žinia tokia, kad valdžios dėmesį atkreipti, kad mes esame uždaryti nuo lapkričio 7 dienos, realiai pusę metų negalime dirbti, nu taip, truputį leido lauke, bet išeini su klientais <…> lyja, sninga, po sporto trauma gali atsitikti. <…> „Maxima”, visi prekybos centrai dirba, tiesiog net pyktis ima, o mes, sveikatingumo kaip ir vos ne centras negalime dirbti. <…> Mes esame sporto klubas, neturime tokio statuso.

-Koks yra jūsų požiūris į gėjus, lesbietes, kitos neheteroseksualios orientacijos asmenis?

-Neutralus. Mes nieko nenorime įžeisti. Čia tiesiog, kaip aš juokaudamas sakau, iš dainos žodžių neišmesi”, - aiškino T. Romeika.

Paklausus, ar nemano, kad vartojant užgaulų, prieš LGBTQ+ bendruomenę nukreiptą žodį yra kurstoma neapykanta, jis dėstė: : „Nu tikrai net tokios minties neturėjome. Nuo senų laikų… Vaikystės dainą kai kurie net įvardija, kas mate, skambina, sako, prisimename jaunystę, paauglystę”.

Sekmadienį video klipo filmavimą užfiksavo praeiviai (kairėje), vaizdo įraše matyti P. Gražulis (dešinėje) | Jarmo.net koliažas


T. Romeika nedaugžodžiavo paklausus, kodėl vaizdo įraše filmavosi P. Gražulis, pagarsėjęs anti-LGBTQ+ iniciatyvomis.

„Šito atvejo nenorime komentuoti ištikro”, - dėstė jis.

T. Romeika neatsakė ir į klausimą, ar už tai, jog nusifilmavo vaizdo įraše, parlamentaras gavo atlygį. „Nieko nekomentuojame mes šituo atžvilgiu”, - dar kartą ištarė jis.

T. Romeika dėstė manantis, kad filmuojant klipą karantino ribojimai nebuvo pažeisti.

Ar tikrai nieko neįžeidžia?

Portalas jarmo.net dar kovo mėnesį kreipėsi į Valstybinę lietuvių kalbos komisiją prašydamas išaiškinti žodžio „pederastas", nuo kurio kildinamas necenzūrinis žodis „p*deras", reikšmę.

„Žodis pederastas dabartinėje kalboje vartojamas menkinamąja reikšme (įvardijant homoseksualius asmenis), taigi bendrinėje kalboje jo nepatariama vartoti", - rašte dėstė komisijos pirmininkas Audrys Antanaitis. 
Naujesnė Senesni