Milijonas katalikių reikalauja Vatikano pakeisti požiūrį į tos pačios lyties poras

Penkios katalikiškos moterų organizacijos, vienijančios milijoną narių, reikalauja Vatikano pakeisti poziciją, išsakytą Tikėjimo doktrinos kongregacijos išaiškinime, draudžiančiame laiminti tos pačios lyties asmenų sąjungas.

Asociatyvi pexels.com/Marijos Orlovos nuotr.

jarmo.net

redakcija@jarmo.net


Atvirą laišką Tikėjimo doktrinos kongregacijai pasirašė dviejų Vokietijos, po vieną Austrijos, Šveicarijos ir Šiaurės Italijos (Tirolio) regiono organizacijų vadovės.

Maždaug milijonas moterų, dirbančių katalikiškose organizacijose, reikalauja katalikų Bažnyčios „atšaukti“ draudimą laiminti tos pačios lyties sąjungas ir ragina atnaujinti katalikų Bažnyčios seksualinę ir tarpusavio santykių etiką bei „pripažinti tos pačios lyties porų santykių gyvenimo realybę“.

Laiške pabrėžiama, kad „Bažnyčios misija yra liudyti Dievo meilę pasaulyje ir veikti žmonių labui“, todėl niekam negali būti atimta palaiminimo, suteikiančio Dievo meilę ir artumą, galimybė. „Dievo meilė skirta visiems nepriklausomai nuo lytinės orientacijos.

Ji nediskriminuoja ir neteisia. Seksualumas yra dieviškosios kūrinijos plano dalis ir atsakingi įsimylėjusių žmonių lytiniai santykiai negali būti susiaurinti iki santuokos. Bet kokie ilgalaikiai santykiai, pagrįsti įsipareigojimu, meile ir rūpesčiu vienas kitam, suteikia vaikams būtiną saugią jų vystymuisi ir gyvenimui aplinką“. Bažnyčia turi visus kviesti, o ne atstumti, rašoma laiške.
Naujesnė Senesni