Vilniaus požeminėje perėjoje vyko LGBTQ+ palaikymo akcija: „Meilei neįsakysi"

Lietuvos LGBTQ+ bendruomenė homofobijos akivaizdoje vienijasi. Šį penktadienį Vilniuje esančioje požeminėje perėjoje, kurioje prieš kurį laiką buvo uždažyta LGBTQ+ palaikymo simoboliu tapusi vaivorykštė, įvyko „mini-pride".

Penktadienį LGBTQ+ palaikytojai surengė „mini-pride" | Jarmo.net koliažas



Narbuto ir Saltoniškių gatvių sankirtoje esančioje požeminėje perėjoje susirinko būrys jaunuolių, siekiančių išreikšti palaikymą LGBTQ+ žmonėms, šiuo metu viešojoje erdvėje patiriantiems aršias patyčias.

Užgauliojimai, grasinimai ir melas apie LGBTQ+ asmenis skleidžiamas interneto komentaruose,  abejotinos reputacijos dienraštyje „Vakaro žinios" LGBT asmenys vadinami organizacija, gaunančia finansavimą taip skleidžiant visuomenę klaidinančią informaciją.

Priešiškai prieš tos pačios lyties poras pasisakė kunigai, palaikymo neišreiškė prezidentas Gitanas Nausėda, iš pareigų mėginama nuversti Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką Tomą Vytautą Raskevičių. Tokie įvykiai vyksta Seimo pavasario sesijos, kurioje ketinama svarstyti partnerystės įstatymą, akivaizdoje.

LGBTQ+ bendruomenę mėginama nutildyti - Vilniuje esančioje požeminėje perėjoje kovo 11-ąją nudažyta vaivorykštė buvo uždengta trispalvės spalvomis taip homofobiją paslėpiant po patriotizmu.

Būtent šioje perėjoje susirinkęs LGBTQ+ palaikytojų būrys penktadienį ant sienos pakabino manifestą, kuriame surašė, kokius žingsnius būtina atlikti Lietuvoje siekiant užtikrinti LGBTQ+ asmenų lygiateisiškumą, taip per perdavė žinią ir homofobiškai nusiteikusiems asmenims.


„Leiskit LGBT tuoktis tarpusavyje", „Ginate šeimas? Neardykite LGBT šeimų", „Žinai savo orientaciją - laikykis jos", „Mes pamilstame sielą, o siela neturi formos", „Jeigu galėtum gyventi kaip laisvas žmogus, tu juk už tą laisvę kovotum?", „Meilei neįsakysi", - tai tik keli užrašai iš gausybės, parašytų manifeste.


Sveiki biciuliai! Mini pride. Gejspalves koridorius Saltoniskiu perejoje....

Posted by Julia Patsev on 2021 m. balandžio 2 d., penktadienis
Naujesnė Senesni