Dėl homofobiško lipduko išgarsėjusios picerijos savininkas nepatenkintas nuotrauką paskelbusiu kurjeriu: įtaria konkurentus

Savaitgalį dėmesio centre atsidūrusios Vilniaus picerijos „Fokus Pica" savininkas Igoris Jermolenka portalui jarmo.net teigė dėl įvykio, kai ant maitinimo įstaigos kažkas užklijavo homofobišką lipduką, pirmadienį kreipėsi į policiją su pareiškimu. Verslininkas neigė, kad lipduką priklijavo pačios įmonės atstovai bei teigė, kad dėl šio incidento smarkiai nukentėjo reputacija, verslui padaryta žala. Jis sakė esąs gerokai nustebęs, jog kurjeris, paskelbęs homofobiško lipduko nuotrauką, iš pradžių apie ją nepranešė pačiai įmonei, o informaciją išplatino socialiniuose tinkluose. I. Jermolenko įtaria, kad pasidarbuoti galėjo konkurentai.

Jarmo.net koliažas | Jokūbo Stadalninko ir policija.lrv.lt nuotr.


jarmo.net

redakcija@jarmo.net


„Piktybiškai kažkas užklijavo tą ženklą" - sakė I. Jermolenka apgailestaudamas, kad filmavimo kameros neužfiksavo asmens, kuris tai padarė. Verslininkas aiškino negalintis suprasti, ar taip pasielgė picerijos reputaciją norėję sužlugdyti konkurentai, ar tiesiog piktai nusiteikę asmenys. 

„Šiandien policijai parašytas pareiškimas. <...> Nukentėjome žiauriai, gavome neigiamų įvertinimų „Google" sistemoje, balai krito, taigi, kreipėmės į policiją dėl to ir ieškome žmogaus", - pirmadienį susisiekęs su portalu jarmo.net pasakojo „Fokus Pica" savininkas. 

I. Jermolenka dėstė, kad visi įmonės lipdukai priklijuoti ant durų iš vidaus, tuo metu lipdukas, kaip matoma kurjerio paskelbtoje fotografijoje, matomas iš lauko pusės: „Mes apsaugojame, kad niekas nenuplėštų, o šitas lipdukas - iš kitos pusės. Jeigu aš būčiau tokios pozicijos, tai aš saugočiau tą lipduką, juk jis man kainuotų ir pinigus". 
 
Verslininkas negailėjo kritikos ir fotografiją, kurioje matyti ant picerijos durų užklijuotas lipdukas, paviešinusiam kurjeriui. „Jis nepranešė, nė žodžio nepasakė ir tiesiog paviešino. Man toks įtarimas, kad jis tai galėjo taip padaryti. <...> Aš nežinau, 100 procentu tokios minties nėra, bet kadangi mes jam parašėm ir jis mus užblokavo, tai man tas labai nepatiko. <...> Užfiksavo, nė žodelio nepasakė. Juk paklaustų, ar čia tikrai mūsų lipdukas, ar tikrai laikomės tokios pozicijos, tai tada suprasčiau, kad žmogus pasielgė žmogiškai, normaliai", - kalbėjo I. Jermolenka. 

Jis dėstė, kad užplūdus skambučių lavinai, kai kurie žmonės teiravosi, ar tikrai picerijoje nėra pageidaujami LGBTQ+ asmenys, nes šiais laikais net nesuvokiama, kad įmonė galėtų reikšti tokius įsitikinimus.

Picerijos vadovas sakė, kad fotografiją paskelbęs kurjeris dirba kitoje kompanijoje „Wolt". 

„Mes atiduodame 30 procentų už tai, kad jie padeda mums išvežioti, bet tai ne mūsų įmonė ir jie taip pat ir konkurentus visus vežioja, todėl man čia vėl kažkas neaišku... Žodžiu, labai nemalonus dalykas, mes tolerantiški esame, bet provokaciją gavome labai stipriai", - kalbėjo I. Jermolenka. 

Papildyta 2021-05-31 d. 19:47 val. Tuo metu kurjeriu dirbantis J. Stadalninkas pateikė tokią poziciją: „Su manimi asmeniškai jokie įmonės atstovai ar vadovai susisiekti nebandė, nors tai ir nebūtų sunku padaryti, nes mano vardas ir pavardė publikuoti 15min.lt straipsnyje - užtenka paprastos paieškos FB ir, bet kokiu atveju, susisiekti pavyko tiek ir Jums, tiek ir jau minėtiems 15min.lt ar alfa.lt žurnalistams". Vyras taip pat aiškino, kad neužblokavo nei įmonės puslapio, nei jos direktoriaus anketos. 

Naujesnė Senesni